Фірма з угрупування Голиці-Непопа збанкрутувала, так і не віддавши Києву 3,6 мільйони боргу
23.03.2015   //  

Виконавча служба 2 березня закінчила провадження щодо стягнення з ТОВ «КЖБК» 3,61 млн грн. боргу перед містом у зв’язку з банкрутством фірми. Про це йдеться у постанові, оприлюдненій на сайті КМДА.

Вказану суму повинні були стягти з фірми на користь Головного управління економіки та інвестицій КМДА. Наказ про примусове стягнення було видано ще в січні 2013 р.

Згідно з матеріалами судових рішень, на які посилався держвиконавець у своїй постанові, йшлося про стягнення боргу по сплаті пайових внесків.

У 2007 р. між ГУ економіки та інвестицій, Дарницькою РДА та ТОВ «КЖБК» було укладено договір про сплату пайової участі у розмірі 5,87 млн грн. Ці гроші фірма як забудовник мала сплатити на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у зв’язку з будівництвом житлового будинку в Бортничах.

У вказані в договорі термін, до кінця 2007 р., фірма внесок не сплатила і з урахуванням штрафних санкцій на наступний рік уже була винна 8,02 млн грн. Однак із вказаної суми фірма перерахувала тільки 5,99 млн грн., тож лишилася винна місту ще 3,61 млн грн. з урахуванням штрафних, які суд і постановив стягнути у 2013 р.

Однак постановою Київського обласного госпсуду від 19 травня 2014 р. «КЖБК» було визнано банкрутом. Відтак Відділ примусового виконання рішень управління ДВС Головного управління юстиції закінчив провадження з примусового стягнення і зняв арешт з майна.

Нагадаємо, фірма «КЖБК» входила до групи компаній Михайла Голиці, екс-депутата Київради, екс-начальника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора «Київміськубуду» (2010-2012), а також бізнес-партнера його родини – В’ячеслава Непопа, директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» і чинного депутата Київради, члена постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Нагадаємо, у 2008-2013р.р. дві фірми з цієї групи, ТОВ «КЖБК» і ТОВ «Азур Груп», виграли тендери у очолюваного Непопом КП «Житлоінвестбуд» на загальну суму 1,018 млрд грн. Окрім того компанії та менеджери групи причетні до історії з розмиванням долі «Київміськбуду» в Домобудівельному комбінаті №3, яке відбулося коли холдинг очолював Михайло Голиця. Детальніше про групу компаній тут.

Снимок1 Снимок2