Депутат-комуніст 6 років без конкурсу заробляв на комуналці Радомишля
18.03.2015   //  

Господарський суд Житомирської області визнав недійсним договір про надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій між Радомишльською міською радою і ПП «Житлоремсервіс-9». Про це йдеться в рішенні суду від 2 березня.

Встановлено, що у 2008 році Радомишльська міськрада оголосила конкурс на визначення кращого надавача послуг з утримання будинків (вивезення сміття, ремонт покрівлі та сходових клітин, ремонт покрівлі та сходових клітин та ін.).

Оголошення розмістили у газеті «Зоря Полісся». Замовник повідомив, що отримав єдину заявку від «Житлоремсервіс-9». Надалі депутати міськради одноголосно підтримали вибір цієї фірми.

З’ясовано, що оголошення про конкурс в газеті «Зоря Полісся» не містило інформації про місце і час проведення конкурсу.

З 2008 року конкурси на обслуговування будинків у Радомишлі більше не проводилися. Міськрада без конкурсу укладала угоди з «Житлоремсервіс-9». Суми угод не вказані. Останній договір підписали в листопаді минулого року.

Згідно з законодавством, якщо в конкурсі на надання житлово-комунальних послуг взяла участь тільки одна особа, договір на здійснення відповідних видів діяльності укладається на термін, що не перевищує 12 місяців. Після цього має проводитись новий конкурс. Відтак суд визнав порушення з боку Радомишльської міської ради.

Донедавна «Житлоремсервіс-9» обслуговував у Радомишлі 26 будинків, в яких налічується 664 квартири. Укладено 528 договорів з мешканцями. Останній договір укладався у листопаді минулого року. Саме це договір суд і визнав недійсним.

Фірма «Житлоремсервіс-9» належить Олександру Розпутенку, який є депутатом Радомишльської міської ради від Комуністичної партії України.