Шевченківську податкову Києва очолив топ-клерк часів Януковича-Азарова
29.12.2014   //  

В.о. начальника Державної податкової інспекції Шевченківського району у грудні призначено Олександра Настасенка, повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

У 2007 році був помічником голови Державної податкової адміністрації Анатолія Брезвіна з команди Миколи Азарова. Згодом очолював ДПІ Обухівського району Київської області. З 2010 року працював першим замначальника ДПІ Полтави, з 2012 – перший заступник начальника ДПІ у Голосіївському районі м. Києва.

У 2013 році Настаченко очолив апарат Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Її тоді очолював Борис Візіров, кум Віктора Берліна, що навчався у одному класі з Олександром Януковичем.

Після Майдану міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник («Свобода») взяв Настасенка замміністра-начальником апарату.

Нагадаємо, начальником Головного управління ДФС м. Києва є Ігор Григорович Бондаренко, який з 2000 року безперервно займає керівні посади у податковій Києва.

Його батько Григорій Бондаренко на початку 1990-х років очолював апарат Верховної Ради. З 1996 до 2002 року працював заступником голови Державної податкової адміністрації Миколи Азарова. Згодом був народним депутатом і у 2006-2008 роках, коли Азаров був першим віце-премєром, Григорій Бондаренко знову став замголови ДПА. Також з 2006 року займав керівні посади у Народній партії Володимира Литвина. Саме від цієї партії обирався депутатом Київради вищезгаданий Анатолій Брезвін.