Прикордонники купили у дружини «регіонала» дуже дешеві консерви. Армійці вирішили дізнатись з чийого м’яса їх роблять (фото)
08.12.2014   //  

Військова частина 1471 Державної прикордонної служби у листопаді-грудні уклала низку угод з ТОВ «Візит» на постачання консервів на суму 12,68 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено рослинно-м’ясні каші, тушковану яловичину та свинину по цінам значно нижчим від ринкових.

Наприклад, тушковану яловичину замовлено по 46,52 грн./кг, тоді як цю консерву у жерстяній банці продають по 56,93 грн., тобто на чверть дорожче.

Торги проведено за переговорною процедурою відповідно до розпорядження Адміністрації прикордонної служби від 20 листопада Т/711-9756 «Про надання дозволу на проведення процедури».

Нагадаємо, раніше волонтер Юрій Бірюков, який у жовтні призначений помічником міністра оборони з питань речового забезпечення армії, повідомив про результати інспеції одного з підприємств, що виготовляє консерви для військових.

Бірюков завважив, що харчі для армії купують по занадто низьким цінам як для якісної продукції.

«На месте обвалки мяса обнаружены охлажденные тушки неизвестного происхождения, без тавро и маркировки. Роботник обвалочного цеха пояснил, что это туши подсвинок. Данное утверждение вызывает сомнения в виду полного отсутствия на мясе прослоек жира. Визуально тушки не похожи на тушки підсвинок… На полу обнаружены брикеты мяса неизвестного происхождения. Отсутствие какой-либо маркировки сделало невозможным определение как типа мяса, так и его происхождение…”, – йдеться у повідомленні.

Бірюков додав, що консерви зараз передано на аналіз у незалежні лабораторії. З доданих фото видно, що серед них є консерви з маркуванням «Візиту».

візит

Засновниками ТОВ «Візит» є Ірина Кут та Олена Березюк. Остання є дружиною Руслана Березюка, депутата Білоцерківської райради, який донедавна представляв Партію регіонів, а тепер позапартійний. Сім’ї Березюків також до початку 2011 року належало «Укрпродакорд ОР», що входило в пул постачальників харчування армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля. Наприкінці 2008 р. «Укрпродакорд ОР» стало одним з засновників Асоціації харчових підприємств «Армія», яке з того часу незмінно очолював Іван Сикунда, у 90-х – на початку 2000-х відомий як начальник Головного продовольчого управління Тилу Міністерства оборони України.

З початку російського вторгнення оголошенням мобілізації Міноборони уклало з цією фірмою угод на постачання харчів на 50,53 млн грн.