Армії купили консерви на 4 мільйони у пані з Асоціації екс-начальника продовольчого управління Міноборони
10.04.2014   //  

Міністерство оборони України 31 березня уклало низку угод з ТОВ «Візит» на постачання консерви на загальну суму 4,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено каші з м’ясом, м’ясні сніданки та паштети. Ціни на каші на «ВДЗ» не опубліковані:

– каша рисова з яловичиною – 65 000 банок

– каша гречана з яловичиною – 65 000 банок

– каша перлова з яловичиною – 130 000 банок

– паштети печінкові – 130 000 банок (по 4,50 грн./шт)

– сніданки м’ясні – 130 000 банок (по 12,06 грн./шт)

Тендер провели за неконкурентною процедурою «у одного учасника» у зв’язку з нагальною потребую забезпечити харчування військовослужбовців та з метою підтримання на належному рівні бойової готовності військових частин Збройних Сил України через події, які розгортаються в Криму.

Окрім «Візиту» участь у переговорах брало чернівецьке  ТОВ «Торгова промислова компанія «Грін Рей» Сергія Ішалова й Анатолія Грицуника.

Власницями київської фірми «Візит» є Олена Березнюк та Ірина Кут. За даними  «Слідство.Інфо», минулого року «Візит» постачав у школи на Київщині продукти за завищеними цінами.

Олена Березнюк також відома як засновниця «Укрпродакорд ОР», яке входило в пул постачальників харчування армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля. Директором  у 2005-2011 р. з перервами був депутат Білоцерківської районної ради Руслан Березнюк, прописаний з Оленою Березнюк на одній адресі. Заснувала Березнюк цю фірму у 2005 році, наприкінці 2010 компанію переоформили на Тетяну Хмельницьку, також з Білої Церкви.

Наприкінці 2008 р. «Укрпродакорд ОР» стало одним з засновників Асоціації харчових підприємств «Армія», яке з того часу незмінно очолює Іван Сикунда, у 90-х – на початку 2000-х відомий як начальник Головного продовольчого управління Тилу Міністерства оборони України.

Окрім «Укрпродакорд ОР» першими засновниками Асоціації «Армія» були фірми «Мезон-К», «Артек-Союз», «Івала» і «Європродуктінвест». Ці фірми були одними з найбільших постачальників харчів для армії. Згодом дві останні фірми вибули зі складу Асоціації і перестали вигравати армійські підряди.