Одесити ремонтуватимуть дорогу Суми-Полтава за 41 мільйон після того як прокуратура викрила змову САДу з харків’янами
28.10.2014   //  

Служба автомобільних доріг у Сумській області 20 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер» на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-12 Суми-Полтава вартістю 41,09 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи потрібно провести у 2014-2015 роках, які саме ділянки дороги мають ремонтувати не повідомляється. Вказано, що зняти старий асфальт мають на 56 тисяча кв метрів дороги, ще на 9 тисячах кв м потрібно провести ямковий ремонт.

Нагадаємо, у червні 2013 року Служба автомобільних доріг у Сумській області за результатами тендеру уклала угоду з харківським ТОВ «Променергобуд Україна» на поточний ремонт дороги Н-12 Суми-Полтава вартістю 25,64 млн грн. У листопаді прокуратура повідомила, що під час того тендеру посадовці завищили вартість робіт майже на 2,5 мільйонів гривень і, порушуючи чинне законодавство, відкрито лобіювали інтереси одного з учасників тендеру.

Одеське «БК Дорлідер» зареєстроване на Вагінака Аветісяна. Раніше засновниками компанії були брати Араік і Армен Амірханяни з Одеської області.

Також на тендер подавали заявки ПП «Євродор» з Миколаївської області, чия пропозиція була дорожчою на 8 млн грн., та ще одна одеська фірма – ТОВ «СК Автосрой», чия пропозиція була дорожчою від переможця лише на 1%. Засновником «СК Автострой» є одесит Віктор Гнезділов. Фірма прописана у будинку, де свого часу був прописаний екс-начальник Одеської служби автодоріг (2002-2008 рр.) Михайло Григоров, а також Сергій Слюсарєв, колишній директор ДП «Одеський облавтодор» (2002-2007 рр.).

Окрім того Сумська Сад провела ще два тендери.

ТОВ «Суми-Сервіс-Буд» Дмитра Герасименка отримає 7,09 млн грн. на капремонт дороги Кіпті-Глухів-Бачівськ (на Брянськ) – перевлаштування комунікацій, електроосвітлення, інженерне забезпечення та споруди дорожньої служби на в’їзді в м.Глухів.

Ще 8,30 млн грн. отримає ПВКП «Авангард-Н» Ігоря Нигроєнка на капремонт автодороги Кіпті-Глухів-Бачівськ (на Брянськ) – перевлаштування комунікацій, електроосвітлення, інженерне забезпечення та споруди дорожньої служби на ділянці проходження по смт. Кролевець.