Любі мажоритарники Порошенка-4
14.10.2014   //  

zlyvНайбільш цинічні зливи мажоритарних округів «Блоком Петра Порошенка»: Хомутиннік, Фельдман, Остапчук, Герега, Жуковська, Зубик.

Любі мажоритарники Порошенка-4

Любі мажоритарники Порошенка-3

Любі мажоритарники Порошенка-2

Любі мажоритарники Порошенка-1

Округ №170 (Харківська обл., Харків). Від «Блоку Петра Порошенка» (БПП) йде позафракційний депутат міськради юрист Анатолій Родзинський. Йому випала доля протистояти мільйонеру з Партії регіонів Дмитру Святашу. Нардеп-автотрейдер є носієм досить популярної у Харкові філософії, висловленої ним у фейсбуці: «Для галичан быть холопами норма. […] Восточные украинцы живут и работают у себя дома, создают ВВП своїй страны. Именно поэтому историческое разделение страны, боюсь в долгосрочной перспективе неизбежно».

святаш

Округ №171 (Харківська обл., Харків). БПП взагалі не поткнув носу на округ, де йде нардеп Віталій Хомутиннік (на фото внизу вдягнений у годинник за $174 тисячі), який встиг перед втечею з тонучого корабля Партії регіонів проголосувати за диктаторські закони Януковича 16-го січня. Зараз він поважний ватажок одного з угрупувань позафракційних кандидатів, до голосу якого дослуховуються і при призначеннях у Податковій, і до конструювання схем у інших фінансових відомствах. От як тут не повірити у превалювання чоловічої дружби бізнесменів над політичними кредо, коли Хомутинніка називають товаришем заступника голови порошенківської Адміністрації президента Юрія Косюка («Наша Ряба»)?

хомутиннік

Округ №172 (Харківська обл., Харків). У БПП вистачило духу, аби висунути бізнесмена Олега Гєрасимова, який займається будівництвом автозаправок. І це проти нардепа Володимира Мисика, який вже вигравав мажоритарку два роки тому саме в цьому окрузі. У Мисика напрочуд розвинена бізнесова гнучкість. При Януковичі-Азарову він голосував за закони 16-го січня і отримував преференції по торгівлі хлібом у Києві («Кулиничі»). Зараз він входить до угрупування Хомутинника і домовляється про подальший розвиток своєї мережі у Києві, який очолює Віталій Кличко, який є співучасником БПП.

Мисик разом з Азаровим відкриває свій завод.

Мисик разом з Азаровим відкриває свій завод.

Округ №173 (Харківська обл., Харків). Нардеп Анатолій Денисенко, який тісно співпрацює з місцевою вертикаллю Добкіна-Кернеса по розпилу дорожніх тендерів, не зустрів жодного опору з боку БПП.

Округ №174 (Харківська обл., Харків). Нардеп Олександр Фельдман, для якого єдиною константою є базар «Барабашово», а вже потім партійність мандату (чи то БЮТ, чи то Партія регіонів), не має конкурента від БПП.

Округ №174 (Харківська обл., Дергачі). У БПП вирішили, що якийсь пенсіонер зможе скласти пристойну конкуренцію Володимиру Кацубі, який до обрання нардепом від ПР очолював Дергачівську райдержадміністрацію. Тож у Сергія Кацуби (реалізатор схеми «вишок Бойко», див попередню статтю) є всі шанси знову об’єднатись з батьком у новому парламенті.

кацуби

Округ №177 (Харківська обл., Куп’янськ). БППвисунув бізнесмена Олега Лущика, сина депутата місцевої міськради від Партії регіонів Дмитра Лущика. Можливо те, що його батько окрім «регіональних» корочок має ще й статус замначальника Куп’янського відділення ДАІ дозволить йому провести достойну компанію проти нардепа-«регіонала» Віктора Остапчука, який багато років очолював Південну залізницю з офісом у Харкові і тендерив сотнями мільйонів на користь свого оточення.

Округ №188 (Хмельницька обл., Хмельницький). Знову ж таки цікаво, скільки голосів «коштуватиме» ярлик БПП, наданий місцевому будівельнику Віктору Коліщаку («Будтранс – Альянс»), який за часів Януковича очолював Хмельницьку райдержадміністрацію. Бо нардепу Сергію Лабазюку, який у 2012 році виграв мажоритарку у цьому окрузі під стягом Партії регіонів, навряд чи складе достойну конкуренцію кандидат від «Народного Фронту» (НФ) Турчинова-Яценюка Дмитро Беспалов. Бо він є замначальником Служби автодоріг у Хмельницькій області, яка за останні роки віддала фірмі Лабазюка підряди на ремонт доріг на суму понад чверть мільярда гривень.

Округ №192 (Хмельницька обл., Дунаївці). Жодних сентиментів, лише бізнес. Партія мільярдера Порошенка нікого не висунула проти мільйонера Олександра Гереги («Епіцентр»), чоловіка екс-секретаря Київради часів Януковича, який залюбки проголосував за пакет диктаторських законів Януковича 16 січня.

герега

Округ №194 (Черкаська обл., Черкаси). БПП виставив рядового бійця «Азову», НФ – безробітного з Києва. Пристойна конкуренція Валентині Жуковській, керівнику «Азоту» Дмитра Фірташа, ага.

Округ №195 (Черкаська обл., Черкаси). Тут конкуренція ще потужніша. «Регіонал» Володимир Зубик (нагадаємо про мільярди «Лівели») взагалі не має конкурента від БПП.

Округ №196 (Черкаська обл., Корсунь-Шевченківський). Від НФ – рядовий боєць «Азову», від БПП – колишній голова «Черкасиобленерго», якого ще у 2011 році перевели до Києва до НКРЕ. Тож буде цікаво подивитись на зарубу між місцевим цукровим магнатом («Панда») нардепом Геннадієм Бобовим (так, був у ПР, так голосував 16-го січня) і головою ДП «Укрзалізничпостач» Олександром Лозінським, який проводить цікаві для контролюючих органів тендери.

Округ №198 (Черкаська обл., Сміла). БПП прислав сюди представляти свої інтереси головлікара одного з пологових будинків Києва. Свої власні інтереси захищатиме Сергій Рудик, який не отримав офіційного «ярлика» від «Свободи» після скандалу з його відправкою у зону АТО «приватівцями» за спробу віддати землі Дніпропетровщини у розпорядження «вілкулівцю».

рудик

Атрошенко на задньому плані

Атрошенко на задньому плані

Округ №206 (Чернігівська обл., Чернігів). Безпосередньо від БПП балотується Владислав Атрошенко. Він у якості нардепа від ПР голосував за диктаторські закони Януковича 16 січня, а зараз залюбки отримує багатомільйонні підряди на ремонт чернігівських вулиць.

Округ №208 (Чернігівська обл., Бахмач). Це рідний округ Олега Ляшка, який цього разу йде по списку «Радикальної партії», а замість себе виставив мера Бахмача. Можливо тому БПП навіть не потикався на цей округ.

Округ №210 (Чернігівська обл., Прилуки). БПП виставило місцевого аграрія Олега Дмитренка проти нардепа Миколи Рудьковського. Сподіваємось, у виборців вистачить розуму не голосувати за любителя розкішного життя і подорожей до Парижу у супроводі «міски» державним коштом, за які так і не відповів по закону, бо дуже боліла спина.

рудьковський рудьковський1

Цей перелік побудовано на простій тезі. Зараз лише у «Блоку Петра Порошенка» (БПП) є рейтинг, який здатен допомогти мажоритарному кандидату. Тобто отримання «ярлика» від пропрезидентської партії може зробити переможцем більш-менш розкрученого кандидата.

Відтак факт відсутності у окремих округах кандидатів від БПП, висунення занадто слабких персонажів або потенційних клієнтів люстраційного органу ми розглядаємо як зраду виборців. Виборців, які на Майдані змусили Януковича втікти, чим звільнили крісло, нині зайняте Порошенком.

Ми навмисно не розглядали тут питання які «ковальчукі-кононенки» за які суми аргументів зливали округи, оскільки не володіємо документами. Також ми опускали округи, де є сильні кандидати від колег по антиянуковичевській опозиції зі «Свободи», «Народного Фронту» чи «Батьківщини». І щиро сподіваємось, що «ярлик» від БПП допоможе кандидатам цієї партії, які на старті передвиборчої кампанії не відрізнялись високим рейтингом та вважались нами відверто слабкими кандидатами, перемогти і януковичевський непотріб і мудрагелів із власного штабу.

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»