Департамент будівництва КМДА очолив менеджер олігарха Юрушева, який забудовує озеро Тельбін
13.10.2014   //  

Директором Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міськдержадміністрації призначено Олександра Валерійовича Спасибка. Відповідне розпорядження 10 жовтня підписав міський голова Віталій Кличко, документ розміщений на сайті КМДА.

Олександра Спасибка переведено з посади помічника відділу організаційно-документального забезпечення діяльності голови КМДА.

У розпорядженні зазначається, що Спасибко успішно пройшов стажування на цій посаді і що його загальний стаж державної роботи становить 27 днів.

Цим же розпорядженням Спасибку присвоєний 9-й ранг держслужбовця.

Олександр Спасибко відомий як багаторічний керівник будівельних фірм Леоніда Юрушева.

З 2006 р. він був незмінним директором ТОВ «Ярославів Вал» Юрушева, яка займається будівництвом, купівлею-продажем нерухомості виробничо-технічного призначення, а також, як зазначено на офіційному сайті, здаванням в оренду нерухомості власної і державної.

«Ярославів Вал» відомий такими забудовами як готелів «InterContinental» на Великій Житомирській,«Fairmont Grand Hotel Kyiv» на Подолі, «Рив’єра на Подолі», бізнес-центру «Leonardo» на розі Володимирської та Хмельницького (спільно з «Еста Холдинг» Рината Ахметова).

Також Спасибко донедавна очолював компанії Юрушева ТОВ «Бізнес Центр Студентський» і ТОВ «Аквапарк».

Остання фірма, «Аквапарк», відома через скандал із забудовою поблизу озера Тельбін. У 2003 р. фірма отримала там ділянку в 5 га під будівництвожитлово-розважального комплексу зі спортивно-розважальним центром. Місцеві мешканці протестували проти забудови, перекривали дорогу й завалювали паркан будмайданчика, але наприкінці 2012-го на дiлянцi такипочалися роботи. За поданням прокуратури на початку січня 2013 року інспекція ДАБК столиці скасувала дозвіл на будівництво фірмі «Аквапарк», однак розірвати договір оренди на ділянку не вдалося. Прокуратура вимагала визнати його недійсним, оскільки ділянка займала ще й шматок парку, однак суд став на бік «Аквапарку» й угода лишилася чинною.