Шахтарі через терористів замовили збагачення вугілля на 39 мільйонів не Юрі Єнакіївському, а Орлову
29.09.2014   //  

ПАТ «Лисичанськвугілля» (Луганська обл.) 15 вересня уклало угоду з ТОВ «Донецьквуглезбагачення» на переробку 645 тис тонн вугілля до кінця цього року на суму 38,70 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія провела торги за переговорною процедурою, оскільки попередні відкриті торги було відмінено.

«У зв’язку з проведенням Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей обмежена кількість працюючих збагачувальних фабрик до яких існують під’їздні шляхи від м.Лисичанська», – йдеться у обґрунтуванні закупівлі.

Відтак луганське шахтоуправління уклало угоду з донецькою фірмою по ціні, яка не перевищує вартості послуг за попереднім договором, вказано у обґрунтуванні. Між тим «Лисичанськвугілля» зараз замовило послуги по 60 грн./т, тоді як у березні послуги ТОВ «Луганська вуглезбагачувальна компанія» з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка замовляли по 59 грн./т. При цьому ця ціна була у півтора рази вищою, ніж коштує збагачення вугілля на Західній Україні.

Засновником ТОВ «Донецьквуглезбагачення» є Ігор Коломійко. Компанія пов’язана з групою екс-нардепа Андрія Орлова. Його фірма «Енергоімпекс» разом з «Донецьквуглезбагаченням» є акціонером ПАТ «Стахановська збагачувальна фабрика». В останні роки правління Віктора Януковича Орлов мав конфлікт з представниками «Сім’ї».

За даними ЗМІ, виробничі потужності «Донецьквуглезбагачення» знаходяться на територіях, які контролюють проросійські терористи ДНР.