Державі повернули 15 тисяч гектарів мисливських угідь, якими користувався син Пшонки
23.09.2014   //  

Суд розірвав договір про умови ведення мисливського господарства, який у липні 2011 року уклали Київське обласне управління лісового та мисливського господарства і ТОВ «Укрмістобудпроект». Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 12 вересня.

Держпідприємству «Фастівське лісове господарство» повернуто 15356 га мисливських угідь.

У 2011 році «Укрмістобудпроект» отримав угіддя для ведення мисливського господарства строком на 25 років – до 30.06.2036.

Наприкінці травня цього року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Київській області провела позапланову перевірку дотримання законодавства.

Було встановлено, що у 30 кварталі Дорогинського лісництва фірма без дозволу вирізала сосни і почала будівництво будівлі, лазні з басейном і котельні. Будівля з терасами розташована на підвищенні за 20 метрів від ставу. Лазня з басейном та терасою розташована безпосередньо біля урізу води на дерев’яних палях.

Усі ці недобудовані будівлі не відносяться до тимчасових споруд. Згоду на початок або виконання будівельних робіт фірма не отримувала. На момент перевірки будівельні роботи не проводилися, робітників і техніки на ділянці не було.

Зауважимо, що представники «Укрмістобудпроекту» в суді стверджували, що не здійснювали жодних будівельних робіт на території орендованих мисливських угідь. А хто і коли почав вказане будівництво і чи отримувалися дозвільні документи – їм невідомо.

Засновниками ТОВ «Укрмістобудпроект» є жителі Краматорська Дмитро Журавльов та Ігор Косарєв, а директором є Михайло Буров, який до квітня 2011 року був партнером Олени Близнюк, дружини сина Анатолія Близнюка Сергія по фірмі ТОВ «Ікос Інвест», яка сьогодні перереєстрована на австрійську компанію «Фрастон Холдінг» і фірму «Стелтон» з Риги.

Володимир Буров (батько Михайла Бурова) є членом наглядової ради ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод».

Родина Бурових є наближеною до родини Пшонок.

За даними прокуратури, повернутими державі мисливськими угіддями користувався і син колишнього генпрокурора Віктора Пшонки народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка та його оточення.