Міноборони через суд змушує оточення екс-міністра Лєбєдєва поставити армії 6500 берців, які мали надійти ще у березні
04.09.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Індастріал Девелопмент» поставити Міноборони 6500 пар хромових черевиків з високими берцями на загальну суму 2,01 млн грн. Про це свідчать рішення Господарського суду Полтавської області від 8, 10 і 29 липня.

Також суд стягнув з фірми на користь Міноборони 203 тис грн. штрафу та пені за порушення строків поставки.

14 березня цього року Міноборони закупило у ТОВ «Індастріал Девелопмент» 15700 пар черевиків загалом на 4,86 млн грн., у т.ч. вказані 6500 пар. Строк поставки – до 31 березня. Розрахунок мав відбутися за фактично поставлений товар протягом 90 календарних днів.

Станом на кінець липня 6500пар черевиків так і не були поставлені військовим. Ймовірно, решта взуття також не надійшла Міноборони, оскільки у судовому реєстрі є ще одна справа за позовом військових про зобов’язання виконати умови договору поставки.

Даних про оскарження цих рішень госпсудів у Єдиному держреєстрі судових рішень немає.

Засновниками кременчуцького ТОВ «Індастріал Девелопмент» є Галина Стефанішина (99%) і Володимир Петренко (1%).

Відомо, що Андрій Стефанішин, чоловік Галини Стефанішиної, є директором ТОВ «Стандарт Чистоти», власницею якого є Альона Шутова, донька Павла Лєбєдєва, який був міністром оборони до 27 лютого 2014 року. Тендер було оголошено 9 грудня 2013 року, коли Лєбєдєв ще був на посаді. Вказаний тендер був єдиним, який виграло ТОВ «Індастріал Девелопмент».

Солом’янське районне управління ГУВС у м. Києві почало перевірку даної закупівлі стосовно службовців Міноборони відповідно до ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).