Порушено карну справу проти клерків Міноборони, які за 5 мільйонів купили взуття у оточення екс-міністра Лєбєдєва
08.07.2014   //  

Солом’янське районне управління ГУВС у м. Києві почало перевірку даних про тендер Міністерства оборони, за результатами якого підряд на постачання взуття для армії отримала компанія близька до сім’ї колишнього міністра оборони Павла Лєбєдєва. Про це голова МВС Арсен Авакова повідомив народного депутата Віктора Чумака у відповідь на його звернення (копія документа нижче).

Слідчі почали досудове розслідування по ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Дані про цю справу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під номером 12014100090004804.

У березні Міноборони замовило ТОВ «Індастріал Девелопмент» поставку взуття на суму 4,86 млн грн. Цю закупівлю було розпочато під час керівництва у міністерстві Павла Лєбєдєва, який після Майдану виїхав до Криму.

Основним власником цієї виявилась Галина Стефанишина, чоловік якої Андрій Стефанишин очолює фірму «Стандарт Чистоти», яка належить доньці екс-міністра Альоні Шутовій. При цьому Міноборони не повідомило по якій ціні конкретно було придбано різні види взуття.

«Центр протидії корупції» ініціював розгляд цього тендеру, за результатами якого нардеп Віктора Чумака надіслав депутатське звернення до Генпрокуратури. Звідти звернення потрапило до МВС.

viewer