«Бориспіль» віддасть 4 мільйони за софт мисливському товаришу Януковича й екс-шефу терористів ДНР
18.07.2014   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 10 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Енвіжн-Україна» на придбання ліцензій Microsoft за 4,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 15 різних видів ліцензій загальною кількістю 1 885 штук, ціни на окремі типи не повідомляються.

Власником фірми «Енвіжн-Україна» (раніше відомої як «Ситроникс») є компанія «Сітронікс Інформаційні Технології», заснована московською «Енвіжн груп».

Остання на 50% належить російській корпорації «Система», мажоритарний акціонер котрої – російський бізнесмен Володимир Євтушенков, приятель Віктора Януковича, член його мисливського клубу «Кедр», який був зареєстрований на території резиденції «Межигір’я».

Окрім того 25% «Енвіжн груп» з жовтня 2013 р. має Костянтин Малофєєв, котрого в Росії називають «другом друзів Путіна». Він відомий як акціонер «Ростелекома», засновник «Ліги безпечного Інтернету», яка була ініціатором закону про цензуру в російському сегменті Інтернету.

За даними «INSIDER», компанія Малофєєва «Маршал капітал» була останнім місцем роботи двох лідерів терористичного угрупування «Донецька народна республіка». Прем’єр-міністр ДНР Олександр Бородай займав посаду піар-консультанта, а міністр оборони ДНР Ігор Гіркін за деякими даними працював у службі безпеки цієї фірми. Докладніше про бізнес Малофєєва в Україні тут.

За останні шість років фірми групи «Енвіжн» виграли тендерів на 103,66 млн грн. . Найбільше вони запам’яталися перемогою в тендері Кабміну Миколи Азарова з впровадження неефективної системи відеоспостереження на виборчих дільницях на виборах до Верховної Ради в 2012 році вартістю 1 мільярд гривень.

Ліцензія Кіл-сть Примітки
WinSvrDataCtr ALNG LicSAPk MVL 2Proc 8 Ліцензія Windows Server Datacenter (серверна операційна система)
ExchgSvrEnt ALNG LicSAPk MVL 2 Серверна ліцензія Exchange Server Enterprise (сервер корпоративної системи електронної пошти)
LyncSvr ALNG LicSAPk MVL 1 Серверна ліцензія Lync Server (сервер комунікацій)
LyncSVrEnCAL ALNG LicSAPk MVL DvcCAL 100 Клієнтська ліцензія Lync Server Enterprise CAL
LyncSvrPlusCAL ALNG LicSAPk MVL DvcCAL 100 Клієнтська ліцензія Lync Server Plus CAL
PrjctSvr ALNG LicSAPk MVL 1 Серверна ліцензія Project Server (сервер керування проектами)
PrjctPro ALNG LicSAPk MVL w1PrjctSvrCAL 2 Project Professional (програмне забезпечення керування проектами)
SharePointSvr ALNG LicSAPk MVL 1 Серверна ліцензія SharePoint Server (сервер порталів та спільної роботи)
SQLSvrEntCore ALNG LicSAPk MVL 2Lic CoreLic 8 Серверна ліцензія SQL Server Enterprise (система керування базами даних)
SysCtrDatactr ALNG LicSAPk MVL 2Proc 8 Серверна ліцензія на керування System Center Datacenter (набір інструментів керування та моніторингу)
WinPro ALNG UpgrdSAPk MVL Pltfrm 550 Ліцензія Windows Pro
OfficeProPlus ALNG LicSAPk MVL Pltfrm 550 Ліцензія Office Professional Plus
CoreCAL ALNG LicSAPk MVL Pltfrm DvcCAL

 

 

 

 

550Core CAL включає клієнтські ліцензії:

Windows Server CAL

Exchange Server Standard CAL

SharePoint Server Standard CAL

System Center Configuration Manager Client Management LicenseVisioPro ALNG LicSAPk MVL2Ліцензія Visio Professional (програмне забезпечення роботи з діаграмами)VSUltwMSDN ALNG LicSAPk MVL2Ліцензія Visual Studio Ultimate (програмне забезпечення розробника)