Лісгоспу повернули 16 гектарів, які РДА безплатно роздала сім років тому
27.04.2014   //  

05-1Суд зобов’язав ТОВ «Кинбурн-Юг» повернути державному підприємству «Збур’ївське лісомисливське господарство» земельні ділянки загальною площею 16 га, що розташовані на території Геройської сільської ради Голопристанського  району Херсонської області. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду 17 квітня.

Суд визнав недійсним розпорядження голови Голопристанської райдержадміністрації від 2007 року у частині, де вісьмом особам було безоплатно передано у власність вказані ділянки для ведення особистого селянського господарства. Загалом за цим розпорядженням 40 фізосіб отримали у власність 79,09 га земель на території Геройської і Рибальчеської сільрад.

Влітку 2008 року вищезгадані вісім громадян продали свої ділянки загальною площею 16 га фізособі, яка внесла їх у статутний фонд ТОВ «Кинбурн-Юг».

Суд на підставі картографічних матеріалів встановив, що ці ділянки відносяться до земель лісового фонду. Збур’ївський лісгосп ще у 1966 році отримав у постійне користування землю загальною площею 16250,8 га, у тому числі вказані 16 га. Як зазначив суд, право постійного землекористування є безстроковим, на відміну від права оренди.

Засновниками ТОВ «Кинбурн-Юг» є Володимир Іванов і Андрій Сорочан. Керівником фірми є Артур Ханарсланов.