Мисливці Януковича під час зимових полювань закушували полуницею по 120 гривень та осетриною по 350 гривень
23.04.2014   //  

меню на охотуДля мисливців клубу «Кедр», який провадив мисливство на території «Сухолуччя» Віктора Януковича, купували коштовні харчі. Про це свідчать документи, опубліковані на сайті «YanukovychLeaks».

Для полювання 21 лютого 2009 року, коли Віктор Янукович ще не був президентом України, було замовлено продуктів харчування на 3 775 грн.

У тому числі для мисливців було придбано копченого осетра по 350 грн./кг, телячий язик по 200 грн./кг, м’ясо качки по 160 грн./кг.

Оскільки це полювання відбувалось взимку, то ціни на фрукти та овочі також виявились високими. Полуниця коштувала 120 грн./кг, помідори чері – 100 грн./кг.

У лютому 2009 року у «Сухолуччі» також було проведено ще кілька полювань. Як свідчить один з документів, знайдених у «Межигір’ї» після втечі Януковича, на них витрачали від 180 до 1200 гривень.

Нагадаємо, для мисливців «Кедру» для проведення полювань також замовлявся дорогий алкоголь: шампанське «Cristall blanc L.Roeder» врожаю 2002 року – 2100 грн. за пляшку, вино «Chateau Latour» по 9600 грн., коньяк «Martell XО» по 1480 грн. (карти вин тут і тут).

Членами клубу «Кедр» були бізнесмен Василь Хмельницький, президент концерну «Стірол» Микола Янковський, бізнесмен Олександр Ярославський, екс-міністр вуглепрому Сергію Тулубу, екс-міністр енергетики Юрій Бойко, екс-голова «Укравтодору» Володимир Демішкан, екс-директор Департаменту контролю над виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби Анатолій Радченко, екс-керівник державного Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства Микола Гордійчук, російський мільярдер Володимир Євтушенков, у якого уряд Азарова придбав відеокамери для виборів за 996 млн грн.

меню на охоту1