Янукович замість відкриття стадіону у Львові влаштував “Охоту”, де пропили 130 тисяч: вино по 9600 за пляшку
17.03.2014   //  
На "Охоту" Януковича купили вино "Шато Латур" по 9600 грн. за пляшку.

На “Охоту” Януковича купили вино “Шато Латур” по 9600 грн. за пляшку.

29 жовтня 2011 року товариство мисливців «Кедр» влаштувало захід «Охота», для якого було придбане спиртне на 130 тис грн. Платіжні документи опубліковано на «YanukovychLeaks».

У цей день президент Віктор Янукович мав відкривати стадіон «Львів-Арена». Однак напередодні стало відомо, що він не прийме участь у заході. Тоді глядачі освистали його відеозвернення, показане замість живого виступу президента на церемонії.

У свою чергу, «Кедр» замовив спиртне на «Охоту» 27 жовтня на суму 119 тис грн., а 28 жовтня було дозамовлено текіли на 11 тис грн.

Найдорожчими напоями для «Охоти» були вина врожаю 1989 року – «Chateau Latour» по 9600 грн. та «Chateau Cheval-Blanc» по 7990 грн. Це більше від середьої зарплати у вугледобувній галузі, яка становить близько 5,6 тис грн.

З кріпкого алкоголю було замовлено російську горілку «Beluga» по 350 грн, текілу «Tres Generationes Anjeho Premium» по 470 грн., віскі «Blue label» по 1350 грн., коньяки «Hennesy XO» по 1420 грн. та «Martell XО» по 1480 грн.

Також до меню мисливців «Кедру» входило мартіні, кампарі, лікер «Бейліс» та інші вина.

Нагадаємо, Янукович 28 жовтня 2011 року був у Львові, відвідавши кілька об’єктів. Журналісти намагались дізнатись, чи буде він наступного тижня на відкритті стадіону, однак на прес-конференції не отримали відповіді. Бо це питання було четвертим, тоді як президент погодився відповісти лише на три питання.

Віце-премєр Борис Колесніков тоді стверджував, що ніхто з керівництва країни на виступав на церемонії відкриття «Львів-Арени», оскільки «церемонія була віддана дітям».

У серпні того ж 2011 року «Кедр» придбав алкоголю на 177 тис грн. та купив подарунки для членів клубу на 500 тис грн.

За даними ЗМІ, членами мисливського клубу «Кедр» є екс-віце-прем’єр Юрій Бойко, екс-губернатор Черкащини Сергій Тулуб, екс-голова «Укравтодору» Володимир Демішкан,  російський мільярдер Володимир Євтушенков, у якого уряд Азарова придбав відеокамери для виборів за 996 млн грн., бізнесмен Олександр Ярославський, директор Департаменту контролю над виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби Анатолій Радченко, екс- керівник державного Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства Микола Гордійчук.

Клуб «Кедр» займає землі Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства поряд з «Межигір’ям».

текила на охоту5 текила на охоту4

 текила на охоту текила на охоту2