«Воля» готова відключити російські телеканали, якщо про це її попросять 35 тисяч абонентів
05.03.2014   //  

Найбільший оператор кабельного телебачення України компанія «Воля» готова відключити трансляцію російських телеканалів. Про це «Комерсанту-Україна« повідомив президент компанії Сергій Бойко.

«Щомісячно до нас з питаннями та пропозиціями звертається 350 тисяч абонентів. Якщо хоча б 10% з них попросять нас відключити ці канали, ми негайно відреагуємо», – заявив Бойко.

Так президент «Волі» відреагував на рішення оператора «Ланет Нетворк» призупинити трансляцію російських телеканалів «Россия», «Первый канал» і «НТВ Мир». Київський провайдер пояснив це тим, що дані канали порушують українське законодавство, ведучи агресивну пропаганду і закликаючи до війни.

На думку Бойка, таке рішення хоч і викликано благими намірами, але порушують принцип роботи провайдерів – надавати абонентам ті телеканали, які вони хочуть дивитись. Президент «Волі» вважає, що перед зупинкою трансляції необхідно дізнатись про думку абонентів на цей рахунок.

У свою чергу гендиректор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко вважає, що відключення російських телеканалів може привести до ще більшої конфронтації різних прошарків суспільства.

«Є люди, які готови дивитись ці канали, сам факт їх відключення може стати приводом для агресії і звинувачення України в обмеженні свободи слова», – сказав Сидоренко.

Нагадаємо, минулого тижня Росія ввела свої війська на територію Криму, пояснивши це необхідністю захищати місцевих росіян від можливих дій з боку нової влади України.