Машинобудівник відсудив кінотеатр і парк на 26 гектарах у Красноармійську
14.12.2013   //  

ТОВ «Ореол ЛТД» отримало у користування на 25 років кінотеатр «Мир», споруди парку відпочинку «Ювілейний» міста Красноармійськ і земельну ділянку площею 26,83 га, на якій вони розташовуються. Про це свідчить рішення Господарського суду Донецької області від 26 листопада.

Цей майно і ділянку фірма отримала за договором про спільну діяльність, який 14 березня 2012 року вона уклала з комунальним підприємством «Міський парк культури та відпочинку».

За цим договором вони домовилися про реконструкцію і переобладнання майна, а також його сумісну експлуатацію з метою отримання прибутку.

Після зміни директора комунальне підприємство навесні цього року  звернулося до суду з вимогою розірвати даний договір, оскільки він «був  підписаний під впливом помилки» і «не спрямований на реальне настання правових наслідків». Крім того, він підписаний без дозволу Красноармійської міськради і в ньому не врегульовані питання відповідальності сторін.

Суди перших двох інстанцій у задоволенні позову відмовили, а ВГСУ відправив справу на новий розгляд. Вже при новому розгляді госпсуд також відмовив комунальному підприємству у розірванні договору.

Суд вказав, що майно не відчужено фірмі, а передано для об’єднання зусиль разом з комунальниками з метою прибуткової діяльності, а тому дозвіл міської ради на укладання договору про спільну діяльність не є обов’язковим.

Суд також встановив, що договір про спільну діяльність не містить умов договору оренди.

Разом з тим посилання на рішення міськради, яким директора комунального підприємства було зобов’язано розірвати договір з фірмою, та лист директора КП про розірвання договору в односторонньому порядку суд не прийняв, оскільки комунальне підприємство «не здійснювало дії, направлені на розірвання спірного договору».

Засновником ТОВ «Ореол ЛТД» є Сергій Андрійченко, директором – Алла Адаменко.

Андрійченко разом із Арменом Саркісяном і Богданом Левощенком є співзасновниками ТОВ «Пріорітет+», яка контролювала ПАТ «Красноармійський машинобудівний завод», що зараз ліквідується. «Красноармійський машинобудівний завод» у 2012 році  отримала на підрядах вугледобувних компаній понад 35,07 млн грн.