«Беркуту», який бив людей при розгоні Євромайдану, за 13 мільйонів роблять квартири в Броварах
30.11.2013   //  

Головне управління МВС України в Київській області 6 вересня за результатами тендерів уклало угоди на реконструкцію адміністративних будинків під житло підрозділу міліції особливого призначення «Беркут». Загальна вартість угод склала 12,69 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструювати збираються приміщення у Броварах по вул. Кірова, 53.

З цієї суми 0,48 млн грн. піде на проектно-кошторисну документацію, яку розроблятиме Державний спеціальний проектний інститут МВСУ.

Сама ж реконструкція обійдеться в 12,21 млн грн., завершити її повинні до кінця року.

Підряд отримало ТОВ «СТС-Генпідряд». Її заснували Василь Запорожець, його син Руслан Васильович Запорожець та ТОВ «СТС-конструкція», у свою чергу засноване тим самим Василем Запорожецем та Григорєм Сидоренком.

Єдиним конкурентом  на цьому конкурсі було київське ТОВ «Аква Балі». Цю фірму зі статутним фондом 35 тис грн. заснували у 2006 р. Юлія Калініна і В’ячеслав Васильович Запорожець, на той момент зареєстрований з двома вищевказаними Запорожцями за однією адресою. Влітку 2006 р. Запорожець із власників фірми вийшов. У 2010-2011 р.р. В’ячеслав Запорожець був директором «СТС-Генпідряду».

«СТС-Генпідряд» почало вигравати державні тендери у 2011 році, отримавши за цей час підряди вартістю 90,51 млн грн. на ремонт офісу ДПС, корпусів лікарні «Феофанія» ДУСі, дзвіниці Успенського собору Київо-Печерської лаври, кінно-спортивної бази «Динамо» у Києві, головного офісу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

В ніч з 29 на 30 листопада бійці «Беркуту» розігнали Євромайдан у Києві. Десятки людей побито та затримано. Частина мітингувальників заховалась від бійців на території Михайлівського монастиря.

МВС заявляє, що силовий розгін мітингувальників з Майдану Незалежності в ніч на 30 листопада було проведено для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят.