Шахтарі купили вугілля на мільйон у фірми, пов’язаної з ДРФЦ Януковича
03.10.2013   //  

ДП «Шахта №4-21» 4 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Конкурс Восток» на придбання 1,7 тис тонн вугілля різних марок на 1,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Засновником фірми «Конкурс Восток» є Владислав Храпикін, який раніше очолював тендерний комітет донецького держпідприємства «Дирекція з реструктуризації шахтного фонду».

При реєстрації фірми у 2012 році неї було вказано телефон (062)335 27 43, який згодом було замінено на мобільний. Вказаний міський телефон раніше вказувала як свій Асоціація «Фінансових, промислових та торгівельних підприємств «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр» з групи Олександра Януковича.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Консалтінг Кепітал», яку у 2012 році заснував Сергій Філіпенко з Макіївки. При реєстрації фірма вказала свій контактний телефон такий самий, як і підприємство «Рятувальник», що входить в групу «МАКО Холдинг» Олександра Януковича. У «МАКО» з цього приводу заявляли, що компанія «Консалтінг кепітал» не має відношення до холдингу. Згодом контактний номер «Консалтінг кепітал» було змінено.