Мерія замовила ремонт собору за 6 мільйонів з бюджету
01.10.2013   //  

Управління капітального будівництва Херсонської міськради 25 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Полігран» на реставраційно-ремонтні роботи в Свято-Успенському соборі вартістю 6 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 р. собор мають стрягнути металевим поясом, всередині також укріплять віконні прорізи й арки, реконструювати перекриття й покрівлю, замінити вітраж вхідних дверей, встановити парадні двері, систему електропостачання. Також реставрація чекає на кладку монастирських та соборних стін, фасад, деталі орнаменту. Окрім того у проекті закладенні озеленення території, влаштування проїздів і тротуарів.

Роботи замовлено коштом місцевого бюджету.

Херсонську фірму «Полігран» зі статутним капіталом 50 гривень заснували Олександр Карпович та Олексій Грічін. Єдиний тендер, який фірма вигравала за останні п’ять років – це реставрація обласного Палацу культури за 2,65 млн грн. минулого року.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми стало ПП «Євроклас», засноване директором фірми Сергієм Романюком і ПП «Херсон Прайм», яке у свою чергу заснував Андрій Корольов, партнер депутата Херсонської облради й екс-заступника губернатора  Анатолія Хоменка. Разом вони заснували фірму «Алюрпласт-Херсон».

Свято-Успенський собор зведено у 1798 році. Міська влада Херсона займалась його реконструкцією з 2001 року.