У екс-депутата Київради забрали чергову ділянку під забудову на Оболоні
27.09.2013   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Будівельна компанія «Кроун» повернути Київраді земельну ділянку площею 0,89 га, яка розташована по вул. Лайоша Гавро, 7 у Києві. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 18 вересня.

Як встановив суд, цю ділянку у квітні 2006 року Київрада передала фірмі в оренду на 5 років для будівництва житлового будинку. За цей час компанія «Кроун» так нічого і не побудувала.

Як встановила перевірка Головного управління земельних ресурсів на початку січня цього року, ділянка є не огородженою, не охороняється та за цільовим призначенням не використовується. На частині ділянки розміщені дитячі майданчики та гараж. Крім того, фірма має заборгованість по платі за землю.

У зв’язку з цим, а також зважаючи на те, що дія договору закінчилася, суд зобов’язав фірму повернути ділянку нормативною вартістю 6,15 млн грн. Київраді.

На час отримання ділянки в оренду власниками ТОВ «Будівельна компанія «Кроун» були екс-депутат Київради (2002-2006) Андрій Кобринський, Дмитро Кочерєв і Олексій Карлов. У 2008 році Кобринського у складі засновників замінили Тетяна Щитківська та Ольга Войтенко.

Андрій Кобринський після Київради став гендиректором ДП «Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті по земельних ресурсах», однак був звільнений у 2007 році.

Нагадаємо, у вересні цього року суд зобов’язав фірму «Кроун» повернути Київраді ділянку по вул. Прирічній, 19 в Оболонському районі Києва.

Натомість у лютому прокуратура не змогла довести в суді, що фірма «Кроун» незаконно володіє низкою об’єктів на острові Долобецькому у столиці.

За даними ЗМІ, фірма також причетна до скандального будівництва по вул. Березняківській, 12 у столиці.