У Кобринського забрали ділянку на оболонському березі Дніпра
16.09.2013   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Будівельна компанія «Кроун» повернути Київраді земельну ділянку площею 0,29 га, яка розташована по вул. Прирічній, 19 в Оболонському районі Києва та сплатити до держбюджету 33,7 тис грн. судового збору. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 11 вересня.

Київрада надала фірмі цю ділянку в оренду на п’ять років у лютому 2005 року для будівництва житлового будинку.

Лише у січні 2013 року Головне управління земельних ресурсів Київради на підставі запиту прокуратури здійснило обстеження ділянки і встановило, що вона фактично не використовується. Вона не забудована, не огороджена, на частині землі розташовані дитячі майданчики. У свою чергу Податкова повідомила, що «Кроун» має заборгованість по орендній платі.

Суд задовольнив позов прокуратури, оскільки строк дії договору оренди ділянки, нормативна вартість якої становить 1,69 млн грн., закінчився.

На час отримання ділянки в оренду її власниками були екс-депутат Київради (2002-2006) Андрій Кобринський, Дмитро Кочерєв і Олексій Карлов. У 2008 році Кобринського у складі засновників замінили Тетяна Щитківська та Ольга Войтенко.

Андрій Кобринський після Київради став гендиректором ДП «Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті по земельних ресурсах», однак був звільнений у 2007 році.

Нагадаємо, раніше прокуратура не змогла довести в суді, що фірма «Кроун» незаконно володіє низкою об’єктів на острові Долобецькому у Києві. Також фірма причетна до скандального будівництва по вул. Березняківській, 12 у столиці.