Залізниця розіграла 2,5 мільйони між нібито не пов’язаними запоріжцями
12.09.2013   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 2 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ТВК «Квік-2006» на капітальний ремонт вузлів і агрегатів електровозів ВЛ80 та тепловозів на 2,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Єдиним конкурентом було ТОВ «Козак-інвест». Ця фірма зареєстрована з переможцем тендеру за однією адресою у Запоріжжі – по проспекту Леніна, 166. Також фірми мають спільний телефон. Різниця в перших цифрах пов’язана з зміною застарілого аналогового обладнання АТС на нове цифрове та переходу на семизначну нумерацію.

Kvic

За даними «Наших Грошей. Запоріжжя», ці фірми раніше розіграли між собою тендер Запорізького електровозоремонтного заводу на постачання устаткування на 645 тис грн.

Раніше ТОВ «Козак-інвест» приймало участь в тендерах разом з ТОВ «Квік-2006». Остання є копією ТОВ «ТВК «Квік-2006». Керівником ТВК «Квік-2006» є Хіньов Микола Олександрович, а «Квік-2006» очолює Хіньов Олександр Миколайович. Телефонний номер також співпадає.

При цьому Одеська залізниця виявила, що «Козак-інвест» і «Квік-2006» є пов’язаними компаніями, відхиливши їх пропозиції на одному з тендерів.

Як діяти в даній ситуації гарно демонструє один з тендерів ДП «Одеська залізниця», під час якого конкурсна комісія відхилила пропозиції  ТОВ «Козак-інвест» та  ТОВ «Квік-2006».

«Пропозиція конкурсних торгів подана ТОВ «Квік-2006» є пов’язаною особою з ТОВ «Козак-Інвест» (протоколом загальних зборів Учасників ТОВ «Квік-2006» від 12.10.06р. № 2 Денисенко Дмитро Анатолійович призначений комерційним директором з правом першого підпису. У той же час, генеральним директором  ТОВ «Козак-Інвест» згідно наданої довідки АА №285237 з ЄДРПОУ є також Денисенко Дмитро Анатолійович) (в порушення п. 6 ст. 17 Закону України «Про здійснення державних закупівель»)», – повідомила Одеська залізниця.