Бютівці переклали з кишені до кишені контракт на будівництво офісу соцстраху – вийшло на мільйон дорожче
23.07.2013   //  

Управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в АР Крим 9 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інвестиційно-будівельна група «Боспор» на реконструкцію нежитлових приміщень по вул.Крилова, 7 у м.Сімферополі під адміністративно-побутові приміщення (ІІ черга) вартістю 10,92 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Початково цей підряд мала отримати інша компанія – ПАТ «Кримзалізобетон», власниками якої є народні депутати від «Батьківщини» Андрій Сенченко і Людмила Денисова (очолювала Мінсополітики в уряді Юлії Тимошенко), екс-нардеп від БЮТ Сергій Веліжанський (усі по 19,6%) і депутат Центральної районної в Сімферополі ради Іван Ішманов (БЮТ) (30%). Пропозицію цієї компанії вартістю 9,92 млн грн. було акцептовано 12 червня.

Однак вже 19 червня без оприлюднення причин було акцептовано пропозицію «Боспору», дорожчу на 1 млн грн.

Засновниками «Боспору» є компанія «Агробудпроект» та об’єднання «Технохімкомплект».

До складу засновників «Агробудпроекту» входить акціонер «Кримзалізобетону» Іван Ішманов. Він опосередковано контролює 25% статутного капіталу «Боспору». Згідно закону про держзакупівлі, пов’язаними особами вважаються учасники тендеру, у яких одному власнику належить не менше 25% статутного капіталу.

Об’єднання «Технохімкомплект» має заплутану схему власності. У ланцюжку засновників фігурує компанія «Сучасні інформаційні технології». У 2006 році її очолював вищезгаданий Сенченко. Тоді він очолював список кандидатів у Верховну Раду Криму від БЮТ. У бютівському списку також були Денісова, Веліжанський, директор «Технохімкомплекту» Сергій Єфімов, замгендиректора «Сучасних інформаційних технологій» Юлія Тлехас та гендиректор цієї фірми Тетяна Можаєва.

На цей тендер подавали заявки сім компаній. Три з них пропонували виконати роботи за 4,5-5,3 млн грн. Однак вони були відхилені через претензії до наявності усіх необхідних довідок та оформлення заявок.