Нардепи від «Батьківщини» розпиляли 10 мільйонів на реконструкції офісу соцстраху
19.06.2013   //  

Управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в АР Крим провело тендер на другу чергу реконструкції свого приміщення по вул. Крилова,7 у Сімферополі. За результатами відкритих торгів 12 червня було акцептовано пропозицію ПАТ «Кримзалізобетон» у розмірі 9,92 млн грн. Про це повідомляє «Центр  журналістських розслідувань» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Деталі та обсяги запланованих робіт невідомі, бо дефектні акти надсилалися учасникам особисто. Роботи фінансують з коштів фонду соцстраху, завершити реконструкцію повинні до кінця наступного року.

Згідно з останніми даними SMIDA, власниками трьох рівних пакетів акцій «Кримзалізобетону» по 19,06% є Сергій Веліжанський, народний депутат минулого скликання від БЮТ, а також діючі народні депутати Андрій Сенченко й Людмила Денисова обидва від «Батьківщини». Нагадаємо, Денисова в уряді Юлії Тимошенко очолювала Міністерство соцполітики.

Окрім того ще 30% «Кримзалізобетону» належить Івану Ішманову. Він же є співвласником і єдиного допущеного до участі конкурента – ТОВ «Інвестиційно-будівельна група «Боспор». Засновниками цієї компанії є дві фірми – ТОВ «Компанія Технохімкомплект» і ТОВ «Агробудпроект», кожна з яких має по половині статутного фонду «Боспору». Останнє належить навпіл Івану Ішманову та Аркадію Реві. Рева також є співзасновником ОК «Бакальська Коса» – разом з Веліжанським Сергієм Сергійовичем, сином вищезгаданого екс-нардепа.

Окрім того директор «Боспору» Олег Дудченко реніше, в 2007-2011 р.р. очолював і «Кримзалізобетон».

Окрім «Кримзалізобетону» й «Боспору» у тендері намагалися взяти участь ще п’ять компаній, усі пропозиції відхилено за невідповідно оформлені документи, у частини також – за невідповідність дефектним актам. Чотири з п’яти відхилених учасників пропонували виконати роботу набагато дешевше – від 4,58 до 9,48 млн грн.