«Регіонал» перекрив севастопольцям прохід до моря в районі Круглої бухти
03.06.2013   //  
Обгороджена територія, яку орендує ПП «Грін»

Обгороджена територія, яку орендує ПП «Грін»

ПП «Грін», яке контролює депутат Севастопольської міської ради від Партії регіонів Євген Казьмін, перегородило севастопольцям прохід до моря в районі Круглої бухти (Омега), влаштувавши на 8 гектарах стрільбище. Про це пише Ольга Сафронова із «Центру журналістських розслідувань».

Ділянка площею 8,39 га була надана у користування ПП «Грін» у 2005 році за рішенням Севастопольської міської ради після того, як від права користування землею нібито добровільно відмовилася ГО «Всеармійське військово-мисливське товариство». Фірма отримала ділянку до 2030 року для будівництва та обслуговування рекреаційного комплексу.

До цього часу будівництво рекреаційного комплексу на даній ділянці так і не почалося, натомість орендована територія використовується як стрільбище. Втім, у квітні цього року міськрада продовжила термін будівництва комплексу для ПП «Грін» ще на 5 років.

Поза тим, фірма, яка мала забезпечити безперешкодний і безкоштовний прохід вздовж берега, натомість поступово перекрила людям доступ до моря. Так, якщо ще кілька років тому севастопольці могли напряму пройти до моря через мис Круглий (Омега), то сьогодні людям доводиться обходити обгороджену колючим дротом ділянку ПП «Грін» і проходити до берега через останній отвір в огорожі.

Згідно з чинним законодавством, свій паркан фірма могла б поставити не ближче ніж за 100 метрів до берегової лінії, натомість реальна відстань –18-41 метр.

Нагадаємо, нещодавно ТОВ «Річ-Плюс», кінцевим власником якого є Євген Казьмін, відстояв в суді право оренди двох ділянок загальною площею 8 га у Сімферополі.

Казьмін є 148-м номером у виборчому списку кандидатів від Партії регіонів на останніх виборах до Верховної Ради.