Улюблена перекладачка «Нафтогазу» заробить ще півмільйона
16.05.2013   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 29 квітня за результатами тендеру уклав угоду з підприємцем Людмилою Шевченко на послуги з перекладу науково-технічної інформації вартістю 546 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільше документів замовлено для перекладу з німецької та англійських мов на українську/російську та у зворотному напрямі – по 3 тис сторінок (одна сторінка містить 2 тис знаків з пробілами), та з арабської і на арабську – по 550 сторінок. По звичайному тарифу оплачується переклад 10 сторінок на добу.

Окрім цього замовлено послуги усного послідовного та синхронного перекладу з європейських та арабських мов.

Людмила Шевченко з 2009 року регулярно виграє тендери «Нафтогазу» на переклад, отримавши за цей час підряди на 1,59 млн грн.

При цьому дешевші пропозиції конкурентів відхиляються через формальні претензії.

Останнього разу фірма «Транслінк-Україна» пропонувала послуги за 484 тис грн. Однак дешевша на 13% пропозиція була відхилена через відсутність кількох довідок та надання сканованих кольорових копій замість оригіналів позитивних листів-відгуків інших замовників.

У 2012 році підприємець Марина Богатирьова подавала заявку вартістю 185 тис грн., тоді як перемогу було віддано заявці Шевченко вартістю 321 тис грн. Тоді дешевшу заявку «Нафтогаз» відхилив через надання нотаріально не завіреної копії свідоцтва про сплату єдиного податку.