Санаторій Міноборони скупився на 2,5 мільйони, заховавши усі документи по всіх тендерах
04.04.2013   //  

Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Алупкінський» АР Крим у період з 18 по 25 березня уклав низку угод на постачання продуктів харчування і палива на загальну суму 2,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На 1,71 млн грн. центр замовив  продуктів: ПП «Югагропродукт» отримає 339 тис грн. за овочі, ТОВ «ТД «Криммолоко» – 536 тис грн. за молочні продукти, ПП «Фірма Таіс» – 633 тис грн. за м’ясо та молочні продукти.

Окрім того  208 тис грн. за рибну продукцію отримає ТОВ «ТК «Кримкурортсервіс». Ця фірма регулярно розігрує продуктові тендери зі своїм колишнім власником.

Ще на 0,76 млн грн. «Алупкінський» замовив нафтопродуктів: пічне паливо купуватимуть у ПП «Лапа» (488 тис грн.), а бензин – у ТОВ «ТД «Маяк» (269 тис грн.). Остання фірма відома за іншим паливним тендером на 6 млн грн., який вона розіграла з компанією, прописаною з нею за однією адресою.

Усупереч закону «Про здійснення державних закупівель» та вимогам Мінекономрозвитку, замовник не оприлюднив жодного документу по усіх дев’яти закупівлях: немає ні документації конкурсних торгів, ні протоколів розкриття пропозицій, ні договірних цін на окремі типи товарів.

Закупівлі фінансують з державного та місцевого бюджетів.