Управління ДУСі викинуло з тендеру депутата і розіграло 6 мільйонів між «родичами»
28.03.2013   //  

Головне Управління санаторно-курортних закладів в АР Крим Державного Управління справами 20 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ТД «Маяк» на постачання різних видів палива на загальну суму 6,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 40 тис л бензину А-80, 65 тис л бензину А-95, 2 тис л А-95 (преміум), а також 190 тис л дизельного палива і 290 тис кг пічного палива.

Засновником і директором ТОВ «ТД «Маяк» є Володимир Поташев. Фірму було засновано у листопаді 2010 р. і вже з березня 2011р. вона почала вигравати тендери на постачання палива, за цей час фірма отримала підрядів на загальну суму 56,37 млн грн.

Єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом «Маяка» було засноване наприкінці 2011р. ТОВ «Октава Груп» Олега Дмитроусова, яке за даними «ВДЗ» жодного тендеру не вигравало. Обидві фірми, «Маяк» і «Октава Груп», зареєстровані за однією і тою ж адресою в місті Севастополі – вул. Руднева, 1-А. Різниця пропозицій двох компаній склала 0,7%.

Разом з тим у тендері намагалися взяти участь ще дві компанії, які пропонували паливо значно дешевше. ПП «Лапа» пропонувало постачати його за 4,84 млн грн., тобто на 21% дешевше, однак пропозицію відхилили за неналежно оформлені документи. Окрім того за невідповідність техзавданню відхилили пропозицію одного з найбільших постачальників палива в Криму – ТОВ «Атан-Крим», замдиректора котрої є Олексій Тихомиров є депутатом Верховної Ради Криму від Компартії. Фірма пропонувала бензин за 4,91 млн грн., тобто на 20% дешевше.