«Нафтогаз» 70 мільйонами профінансував будівництво сільських газогонів, де збирався балотуватись Бакулін
20.08.2012   //  

Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації 8 серпня за результатами тендерів уклало низку угод на будівництво газопроводів на суму 69,72 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» отримає 28,42 млн грн. на трубопровід до міста Снігурівка. Раніше ця фірма вже отримала підряди на 121 млн грн. на газогін до Снігурівки. Основним акціонером ПАТ «СМУ №24» є Людмила Скачко. Наглядову раду компанії очолює Володимир Скачко, колишній співробітник ДК «Укргазвидобування».

ТОВ «Бізнесфорумінвест» отримає 41,31 млн  грн. на низку сільських газопроводів. В тому числі замовлено будівництво газогонів до с.Привільне Баштанського району, с.Великоолександрівка, с.Каширівка, с.Неудачне, с.Новолазарівка Казанківського району, с.Комсомольське Жовтневого району, с.Білоусівка Вознесенського району. Київське ТОВ «Бізнесфорумінвест» засновано Олександром Василяком.

Всі трубопроводи потрібно збудувати до кінця ІІІ кварталу. Роботи фінансуються коштами НАК «Нафтогаз України». Нагадаємо, 28 жовтня в Україні пройдуть парламентські вибори.

Тендерні процедури було розпочато в червні. В липні голова «Нафтогазу» Євген Бакулін відвідав Казанківській та Березнеговатський райони. Він провів зустрічі з представниками місцевої влади, мешканцями райцентрів, взяв участь у святкуванні Івана Купали, подарувавши ноутбуки і радіо мікрофони місцевим митцям. Також Бакулін обіцяв миколаївцям влаштувати свято до Дня Незалежності України за участі зірок естради. Пізніше губернатор Миколаївської області Микола Круглов заявив, що Бакулін не буде балотуватись до Верховної Ради за мажоритарним округом на Миколаївщині. На думку губернатора увага Бакуліна до області пов’язана виключно з тим, що «Нафтогаз» займається газифікацією сільських районів регіону.

В листопаді-грудні 2011 року Миколаївська ОДА також замовила «Бізнесфорумінвесту» та «СМУ №24» роботи з будівництва сільських газопроводів на суму 98,79 млн грн. До цього протягом трьох років ОДА не проводила «газифікацій них» тендерів на такі суми.