Вищий суд купив квартири на 6 мільйонів, викинувши підозрілих будівельників Януковича
08.08.2012   //  

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 6 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «ХК «Київміськбуд» на придбання восьми квартир в Києві на суму 6,48 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано сім двокімнатних квартир площею до 95 кв м по  9500 грн./кв м, та одна трикімнатна площею до 110 кв м по 9025 грн./кв м. Адреса придбаних квартир не повідомляється.

Вищий спецсуд вимагав, щоб квартири знаходились в будинку, введеному в експлуатацію не раніше 2011 року або таким, що буде введений в експлуатацію не пізніше четвертого кварталу 2012 року. Наявність виконаних оздоблювальних робіт та ремонту у квартирах не вимагалась.

Нагадаємо, в грудні минулого року цей суд вже купив 27 квартир на 21 млн грн. ВССУ було створено в жовтні 2010 року. Суд очолив народний депутат від Партії регіонів Леонід Фесенко, який раніше очолював апеляційний суд Луганської області. Його заступниками стали вихідці з Донеччини – Станіслав Міщенко та брат Генпрокурора Микола Пшонка, який днями подав заяву про відставку через досягнення 65-річного віку.

Раніше Управління Національного банку України в Донецькій області придбало сім квартир в Донецьку на загальну суму 3,38 млн грн., Управління державної охорони України за 27 млн грн. придбало квартири в Києві по 8000 грн./кв м.

В тендері ВССУ також брала участь Установа «28 Управління начальника робіт», яка займається реконструкцією державних резиденцій Віктора Януковича в Криму. Компанія пропонувала двокімнатні квартири по 9200 грн./кв м. Однак дешевша пропозиція була відхилена через ненадання низки документів. В тому числі Установа не підтвердила наявність обладнання,  матеріально-технічної бази, та приміщення, стаж і освіту працівників.