В передмісті зведуть дитсадки втричі дорожче від собівартості
26.06.2012   //  

Петропавлівсько-Борщагівська сільрада Києво-Святошинського району Київської області 29 червня за результатами тендерів уклала угоду з ТОВ «Арх-Буд» на будівництво двох дитсадків на загальну суму 21,84 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Протягом 2012 року потрібно реконструювати існуючий дитсадок по вул.Кооперативній, 1 загальною площею 556 м2. Роботи коштуватимуть 4,20 млн грн. Вартість реконструкції становить 7,7 тис грн. за квадратний метр.

Протягом 15 місяців з моменту укладання угоди потрібно збудувати дитсадок по вул.Парковій, 34-А площею 2485 м2. Роботи коштуватимуть 17,54 млн грн. Вартість будівництва становить 7,1 тис грн. за квадратний метр.

Нагадаємо, за даними керівника компанії «Кий девелопмент» Олександра Котенка, собівартість будівництва дитсадків становить $300/кв. м, що втричі дешевше від ціни для Петропавлівсько-Борщагівської сільради.

В обох тендерах у «Арх-буду» були дешевші на 10-20% конкуренти. Однак їх пропозиції було відхилено в одному випадку через неподання технічної частини в електронному вигляді на магнітних носіях, а в іншому – через незавірену нотаріальну копію свідоцтва про реєстрацію платника податку та інші формальні обставини.

Засновниками ТОВ «Арх-Буд» є Василь Трондюк, відомий як викладач Національного університету біоресурсів і природокористування та Сергій Мартюк. Чоловік з таким ФІО в 2009 році працював директором Департаменту капітальних вкладень та внутрішніх інвестицій НАК «Нафтогаз України».