Власник «Межигір’я» виявився юристом вугільної компанії Олександра Януковича
21.11.2011   //  

Міноритарний акціонер та директор фірми «Танталіт», що володіє «Межигір’ям», Павло Литовченко в 2004-2007 роках офіційно працював на старшого сина Віктора Януковича. Про це свідчить автобіографія Литовченка, пише Сергій Лещенко в статті «Таємниці «Межигір’я». Прокладки родини Януковича» на «Українській правді».

Литовченко, у власності якого 0,03% у фірмі «Танталіт», в 2004-2007 роках працював у Асоціації «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр», яка отримує мільярдні контракти від держави.

Це структура, на яку оформлено акції вугільно-збагачувальних підприємств, що перебували у власності регіонала Едуарда Прутніка та родини Януковича. Після поразки Януковича в 2004 році Прутнік вийшов з цього бізнесу, продавши акції старшому сину Януковича Олександру.

Паралельно з роботою в Асоціації, Литовченко мав ще одну посаду: з 2005 по 2007 рік він був заступником гендиректора ТОВ «Кепітал Білдінг Корпорейш».

Ця компанія також має безпосередній стосунок до старшого сина Януковича. Зокрема, засновником «Кепітал Білдінг Корпорейш» є компанія «МАКО», президентом та господарем якої виступає Олександр Янукович.

Як відомо, у Литовченка також є довіреність представляти інтереси Віктора Януковича-молодшого, яка дійсна до 2013 року.