Щоб задобрити керівництво Лаври, Янукович знесе ще один ресторан Ющенко-Саакашвілі
05.10.2011   //  

КП «Київблагоустрій» Київської міськдержадміністрації за результатами тендеру 27 вересня уклало угоду з ТОВ «Техбудмеханіка-Промдемонтаж» на роботи по механізованому демонтажу незакінченої будівлі ресторану, що знаходиться на Набережному шосе біля перетину з Дніпровським узвозом в Печерському районі Києва. Вартість угоди склала 2,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Раніше прокуратурою Києва було видано припис про знесення недобудованого об’єкта з метою відновлення первісного вигляду набережної. За інформацією ЗМІ, це розпорядження було видано не без участі президента Віктора Януковича, який пішов на зустріч керівництву Києво-Печерської Лаври. В Лаврі виступають проти зведення ресторану неподалік від святого джерела, тому що це може принести шкоду підземним ходам Нижніх печер.

Будівництво ресторану компанією “Ріоні” почалось в 2007 році. За даними “Дзеркала тижня” – це проект грузинського президента Михайла Саакашвілі в Києві, який лобіював президент України Віктор Ющенко. Раніше вже було знесено ресторан “Ріоні”, який розміщувався безпосередньо біля Лаври.

Намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври є депутат Київради від Партії регіонів Петро Лебідь (архієпископ Павло), якого обурюють питання журналістів щодо його коштовного “мерседесу”.