«Чорноморнафтогаз» купить ще одну бурову установку в п’ять разів дешевше від попередньої скандальної
26.08.2011   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» оголосив відкриті торги на придбання самопідіймальної плавучої бурової установки. Розкриття тендерних пропозицій відбудеться 21 вересня, повідомляється в «Віснику державних закупівель».

платформа ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз»

Граничний термін поставки платформи виробництва 2011-2012 років визначено 31 грудня 2012 року. Умови поставки: FCA згідно «Інкотермс-2000».

Потенціальні учасники торгів мають внести завдаток у розмірі 32,40 млн грн. Згідно з законом про здійснення державних закупівель, розмір забезпечення пропозиції конкурсних торгів у грошовому виразі не може перевищувати 1 відсотка очікуваної вартості закупівлі у разі проведення торгів на закупівлю робіт та 5 відсотків – у разі проведення торгів на закупівлю товарів чи послуг. Таким чином «Чорноморнафтогаз» очікує, що вартість бурової установки складе щонайбільше 648 млн грн.

Цього року «Чорноморнафтогаз» на тендері з пов’язаними учасниками придбав бурову платформу за $400 млн, тобто в п’ять разів дорожче, ніж збирається купувати на майбутньому тендері. Після оприлюднення інформації про те, що платформа у сінгапурського виробника коштує на $150 млн дешевше, від досягнутої на тендері ціни, представники «Нафтогазу» заявили, що за додаткові кошти нібито буде придбано додаткове обладнання. Також в «Нафтогазі» пообіцяли придбати цього року ще дві бурові платформи на прозорому тендері.

Нагадаємо, 17 серпня НАК «Нафтогаз України» надав «Чорномонафтогазу» безпроцентний кредит на суму 1,278 млрд. грн. Позика надана з метою реалізації заходів, передбачених Програмою робіт ДАТ «Чорноморнафтогаз» на 2011 рік щодо забезпечення виконання планових показників видобутку природного газу.