«Львівугілля» заплатило 87 мільйонів чи то Королевській і Юрі Єнакієвському, чи то Тополову і Януковичу
11.05.2011   //  

ДП «Львіввугілля» за результатами тендеру 6 травня уклало угоди на придбання вугілля на суму 87,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

35,83 млн грн. отримає компанія, яка в оголошенні ВДЗ має назву ПАТ «Луганська вугільна компанія» і код ЄДРПОУ 24820699, який належить Асоціації фінансових, промислових та торгівельних підприємств «Донбаський розрахунково-фінансовий центр».

ПАТ «Луганська вугільна компанія» має акціонером ВАТ «Закритий недиверсифiкований венчурний КIФ «Новi технологiї». Фонд  є однією з ключових компаній в вугільній групі народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко, також відомого як Юра Єнакієвський. Директором фонду є Іван Аврамов, відомий як молодший партнер Юрія Іванющенко по вугільному бізнесу.

Асоціація «ДРФЦ» має засновниками громадян, які приймали участь у відводі земельних ділянок під резиденцію Віктора Януковича «Межигір’я», а також пов’язані з сином президента Віктором Януковичем.

Нагадаємо, «Луганська вугільна компанія» і «ДРФЦ» нещодавно уклали угоди на продаж вугілля держпідприємству «Вугілля України» на 949,32 млн грн. кожна.

Ще 51,47 млн грн. ДП «Львіввугілля» заплатить ВАТ «Львівська вугільна компанія». Раніше ЗМІ називали власниками цієї компанії екс-міністра вуглепрому Віктора Тополова та його екс-заступника Олександра Францишко. Проте у 2010 році до складу акціонерів компанії ввійшли три фірми, зареєстровані за однією адресою в Луганську – вул. Комiсара Санюка д.64в.

16,7% акцій «Львівської вугільної компанії» належить ТОВ «Гiрничозбагачувальна фабрика «Iндустрiя». У 2004 році її власником був Юрій Солод, чоловік народного депутата від БЮТ Наталі Королевської. Зараз компанія зареєстрована на британську компанію «Мадейра лтд». Директором фірми є луганчанин Дмитро Візирський, який є також засновником ТОВ «Іфорас», якому належить 23% акцій «Львівської вугільної компанії». Ще 22,7% акцій належить ТОВ «Вантажно-транспортне управлiння», зареєстрованому на Віктора Ільічова. Решта 37,6% акцій «Львівської вугільної компанії» належить регіональному відділенню ФДМУ по Львівській обл. Цей пакет акцій вже неодноразово виносився на продаж.