«Енергоатом» віддав борг Коломойському і вирішив визначити свою ринкову вартість
10.02.2011   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» за результатами тендеру 27 січня уклав угоду на послуги з визначення своєї ринкової вартості з львівською аудиторською компанією ТОВ «ДК-експерт» на суму 33,02 млн грн.

Окрім визначення ринкової вартості аудитори мають провести для ДП «НАЕК «Енергоатом»уніфікацію та розробку облікової політики необоротних активів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нагадаємо, у січні ПАТ «Укртатнафта», контрольоване групою «Приват» Ігоря Коломойського, порушило справу про банкрутство «Енергоатому» через борг держпідприємства. 9 лютого Господарський суд м. Києва припинив провадження у справі в зв’язку з відзивом кредитором своєї заяви. За словами виконавчого директора з юридичних питань та економічної безпеки ДП НАЕК «Енергоатом» Наталії Мусевич, Компанія погасила кредиторську заборгованість перед «Укртатнафтою» із значним дисконтуванням суми боргу.

Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» створено у жовтні 1996 р. Компанія експлуатує Запорізьку, Ровенську, Хмельницьку і Південно-Українську АЕС, а таокє об’єднує Ташлицьку ГАЕС і Олександривську ГЕС (всі Миколаївська обл.). До складу компанії також входить Донузлавська ВЕС (Крим).