Заммера Франківська куруватиме роботи, які виконують його рідні фірми
15.12.2020   //  

Одним із заступників міського голови Івано-Франківська став Тарас Полатайко – засновник та керівник кількох підприємств, які з 2016 року виконують в місті роботи з благоустрою за багатомільйонні бюджетні кошти. Про це пише видання «Курс».

На посаді заступника мера Полатайко куруватиме благоустрій: ремонт дворів, відновлення парків і скверів, завершення повного оновлення міського озера, капітальний ремонт доріг, забезпечення енергоефективності багатоповерхівок, співпрацю міста з ОСББ

Фірми Полатайка кілька років поспіль отримують мільйонні підряди на благоустрій у Франківську. Тепер Полатайко контролюватиме роботи з благоустрою, які виконують його ж фірми.

Полатайко заснував п’ять підприємств, чотири з яких отримують бюджетні кошти.

У 2016 р. Полатайко створив ТОВ «Західбудальянс». За 4 роки через «ProZorro» підприємство підписало 43 угоди на 27,4 млн грн. З них 20 договорів на 21,5 млн грн. з структурними підрозділами виконкому та комунальними підприємствами Франківської міськради. Найбільше, 14 угод на 19,8 млн грн., уклав із «Західбудальянс» Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою.

У 2017 р. засновником та керівником «Західбудальянсу» став Андрій Гринишак , а Тарас Полатайко створив ще три фірми: ТОВ «Карпатновобуд», ТОВ «Фінбудпостач» та ТОВ «Консенсус-Буд». Всі вони зареєстровані за однією адресою: місто Надвірна, вулиця Франка, 24, квартира 2.

«Карпатновобуд» проіснувала 2 роки – протягом 2018–2020. За цей час через «ProZorro» укладено 6 угод на 13,2 млн грн. З них три з Департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою на 11 млн грн. Зокрема, Департамент заплатив підряднику 7,1 млн грн. за ремонт міжбудинкових проїздів та прибудинкових територій на вул. Івана-Павла ІІ, 28-30 – Івасюка, 28-30 та біля будинків № 198А – 200 на вул. Вовчинецькій.

«Фінбудпостач» Полатайко заснував у травні 2019 р. Це підприємство уклало з розпорядниками бюджетних коштів угод на 15 млн грн. З них шість – з Департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міськради майже на 9 млн грн та три договори з Управлінням капбудівництва виконкому Івано-Франківської міськради на 5 млн грн. Йдеться про ремонт міжбудинкових проїздів та прибудинкових територій на вулицях Б. Хмельницкого, Мазепи, Галицькій та Набережній імені Стефаника. Поки що ці роботи не завершені.

У березні цього року Полатайко зареєстрував ТОВ «Консенсус-Буд». А вже 15 квітня без проведення тендерів фірма уклала один договір з Департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою та 4 угоди з Центром розвитку міста та рекреації на 6,2 млн грн. За ці кошти «Консенсус-Буд» до кінця року має виконати капремонт міжбудинкових проїздів та прибудинкових територій на вул. Українській, 6, 8; капремонт центрального входу на міському озері та сходів; брукування доріжок на озері та у парку Воїнів-інтернаціоналістів.

Після того як міськрада підтримала запропоновану мером Русланом Марцінківим кандидатуру Полатайка на посаду заступника мера, він вийшов із засновників «Фінбудпостач» та «Консенсус-Буд». Ці фірми перереєстрували в Франківську на Хіміків, 24, корпус 1. А їхнім засновником та керівником стала Лілія Янкевич. Ці підприємства мають угоди на благоустрій в Франківську на 20 млн грн.

Тарас Полатайко на місцевих виборах цього року балотувався до Надвірнянської міськради від ВО «Батьківщина». На посаді заступника міського голови йому підпорядковуватиметься Департамент благоустрою, який нещодавно міська рада створила на сесії.