Мерія Полтави викинула з тендера на 66 мільйонів власних дешевших комунальників
02.06.2016   //  

Управління житлово-комунального господарства Полтавського міськвиконкому 26 травня за результатами тендеру замовило ПАТ «Управління механізації будівництва № 23» послуги з утримання об’єктів благоустрою, зелених насаджень і вулично-дорожньої мережі за 65,69 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року доглядатимуть за вулично-дорожньою мережею влітку і взимку, за дощовою каналізацією і зеленими насадженнями, готуватимуть території до свят тощо.

Конкуренцію переможцю склало ПП «Будгарант-7» із різницею в ціні 0,05%.

КП «Полтавська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» Полтавської міської ради пропонувало на 28% нижчу ціну, але його не допустили до торгів через пов’язаність із самим замовником. Крім того, у техзавданні комунальників було вказано:

  • 36 тис год. чергування в зимовий період замість 36 500 год.;
  • 3 тис год. видалення та косіння бур’яну спеціалізованою технікою замість 30 тис год.;
  • 1 200 год. видалення та косіння бур’яну вручну замість 12 тис год.

Сумарно 46% акцій «УМБ №23» належать Олені Юріївні Шляхті та Юрію Олександровичу Шляхті – екс-депутату Харківської облради («Батьківщина»). Ще 43% має Олексій Абросімов.

У 2015 році Юрій Шляхта йшов у Харківську міськраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Харківський «Будгарант-7» не вперше програє «УМБ № 23». Фірма зі статутним капіталом 100 грн. належить Олександру Дуравкіну, раніше ж засновником була Лариса Твердохлеб.

Свого часу Дуравкін керував ТОВ «Харківспецбудмеханізація-7» Григорія Анищенка.