«Чорноморнафтогаз» самоусунувся від буріння, віддавши ще 76 мільйонів улюбленій конторі
14.03.2012   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 2 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Райагрострой-перспектива» на роботи з повного комплексу буріння бокового стовбура експлуатаційних свердловин №73, 74, 75 та 10 Голіцинського газоконденсатного родовища. Вартість угоди склала 75,96 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи по кожній з чотирьох свердловин (дані в таблиці нижче) мають виконуватись не довше трьох місяців. «Чорноморнафтогаз» надає своє обладнання: установку УПА-60, противикидне обладнання гирла свердловини та маніфольд з робочим тиском 21 МПа, ротор Р-360, буровий інструмент діаметром 60,3 мм та пристосування, ємності для промивальної рідини, дизпаливом.

Підрядник, який може також наймати субпідрядників, забезпечує буріння за допомогою свого персоналу, або найнятого субпідрядника. Також підрядник має забезпечити клин-відхилювач, долота та фрези, блок приготування розчинів, буровий насос, обсадну колонна з оснасткою, цемент, хімічні реагенти.

Єдиним конкурентом «Райагрострой-перспективи» на тендері було «Універсалоптторг-Х», чия пропозиція була дорожчою всього на 0,04%. ТОВ «Райагрострой-перспектива» зареєстровано в Сімферополі на харків’янку Марину Клаванську. «Універсалоптторг-Х» зареєстровано в Сімферополі на харків’янина Юрія Цебро.

Нагадаємо, в лютому «Райагрострой-перспектива» отримала підряд «Чорноморнафтогазу» вартістю 12,80 млн грн. на геологічні роботи на родовищах Суботіна, Архангельського.

В 2010 році заступником директора з економічних питань «Чорноморнафтогазу» було призначено Олександра Кацубу, депутата Харківської міськради від Партії регіонів. Його брат Сергій Кацуба, депутат Київської облради від Партії регіонів, очолює департамент забезпечення матеріально-технічним ресурсами, роботами та послугами «Нафтогазу «України», чиїм дочірнім підприємством є «Чорноморнафтогаз». Їх батько Володимир Кацуба очолює Дергачівську райдержадміністрацію і є депутатом Харківської облради від Партії регіонів.