У Кличка витратять 3,6 мільйона на софт для видачі електронних перепусток в урядовий квартал
16.11.2023   //  

КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» КМДА 23 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ай Ті Груп Україна» модуль «Перепустка в урядовий квартал» системи «Е-перепустка» за 3,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виконають модернізацію програмного забезпечення інформаційно-комунікаційної системи керування електронними перепустками «Е-перепустка» у частині створення модуля «Перепустка в урядовий квартал». Тендерів щодо створення самої системи «Е-перепустка» в «Прозорро» знайти не вдалось. Але торік у пояснювальній записці до звіту про хід виконання Комплексної міської цільової програми «Електронна столиця» на 2019-2023 роки писали, що вона була створена у результаті модернізації Системи керування спеціальними перепустками «Карантин». Останню «ГІОЦ» у 2021 році замовив у ТОВ «Ріальто Україна» за 2,46 млн грн.

Модуль дозволить автоматизувати процес отримання електронних перепусток посадовими і службовими особами органів державної влади і місцевого самоврядування, працівниками підприємств, установ та організацій, мешканцями урядового кварталу, які мають дозвіл на в’їзд або виїзд із погодженим Управління державної охорони переліком транспортних засобів. Ці перепустки будуть відображатися у мобільному додатку «Київ Цифровий».

У калькуляції вартості послуг найбільше коштів іде на послуги сторонніх організацій – 3,14 млн грн, або 87%. Це означає, що кошти освоять інші структури, а не та фірма, що отримала підряд. На прибуток підрядника припадає 300 тис грн, або 8%. Загальновиробничі витрати складають 66 тис грн (1,8%), адміністративні витрати – 54 тис грн (1,5%). На заробітну плату персоналу відведено 45 тис грн (1,2%), а на єдиний соціальний внесок – 10 тис грн (0,3%).

Конкурентами були ТОВ «Центральний маршрутизатор» і ТОВ «Геовіжн Солюшенз». Як і переможець, вони подались на тендер з однаковими цінами 3,65 млн грн, що дорівнювало очікуваній вартості закупівлі, але, на відміну від нього, не робили кроків під час аукціону.

В. о. директора «ГІОЦ» є Дмитро Шевченко, заступником директора з виконання міської цільової програми – Дмитро Цвігун, уповноваженою особою із закупівель – Анна Страдна.

Створеною в 2018 році столичною «Ай Ті Груп Україна» володіє та керує киянин Олексій Покатенко родом із Кіровоградщини. Раніше засновником і директором фірми був Дмитро Масальський із Лубен на Полтавщині, а до того – столичний адвокат Станіслав Пасько.

Із грудня 2022 року фірма натендерила 29,50 млн грн, з яких 19,11 млн грн – у «ГІОЦ», а решту – у комунальної бюджетної установи «Контактний центр міста Києва» Київради.

Анна Сорока, «Наші гроші»