Казанскі одьожники визнають, що не можуть замінити західні бренди
06.08.2022   //  

Казанські бренди одягу сумніваються, що зможуть замінити західні, які через санкції більше не представлені у РФ, пише сайт «kazanfirst.ru».

«З одного боку, здавалося б, все добре складається – немає конкурентів, зростають продажі. Насправді ситуація складна. У Росії тканини для наших колекцій не виробляють, всі закупівлі – це Італія, Туреччина, Китай, Корея», – розповіла директорка бренду Serginnetti Юлія Малініна.

Вона додала, що у галузі дефіцит кваліфікованих швачок і технологів. Також зазначила, що у покупців скептичний настрій щодо одягу, виготовленого у Росії. Мовляв, люди переконані, що вітчизняний одяг не модний і не цікавий. До того ж є питання до ціни: поки тканина доїде до фабрики, її ціна зростає на 50%.

«Навіть сам факт, що ТЦ стоять напівпорожні, негативно впливає на потік покупців. Російським виробникам треба провести велику роботу щодо популяризації своїх торгових марок. А це величезні вкладення», – перерахувала проблеми локальних брендів Малініна.

Засновник бренду Bellone Рустем Газізов висловив думку, що відсутність західних брендових магазинів негативно впливає на російських виробників.

«H&M, Zara та інші магазини сімейства Inditex були магазинами трафіку у торгових центрах, заради них приїжджали покупці й залишали гроші також і в сусідніх російських брендах. Хто зможе зараз стати аналогічним якорем та зайняти такі великі площі? Ніхто. Залишається сподіватися лише на те, що ці бренди перекуплять турецькі, індійські, іранські чи китайські концерни або самі поставлять туди свої бренди. Але якою буде якість у цих магазинах – велике питання. А замінити H&M, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius російські бренди з логістичних та економічних причин не зможуть, залишаючись у такому ж ціновому сегменті», – підсумував Газізов.