Після подорожчання паперу у Липецьку різко зросла кількість шахраїв, які ніби продають офісний папір
27.04.2022   //  

У Липецьку (РФ) офісний папір, що злетів у ціні, шахраї регулярно використовують як приманку для обману. Про це пише видання «Gorod48.ru»

Як повідомляє прес-служба УМВС Росії у Липецькій області, в інтернеті почали діяти фішингові сайти, які пропонують купити офісний папір за низькою ціною. З березня по квітень було зареєстровано не менше 65 нових доменних імен зі словами paper або bumaga. Таким чином зловмисники виманюють гроші у користувачів.

«Gorod48.ru» вже розповідав про низку випадків шахрайства під виглядом продажу офісного паперу.

Так, 38-річна підприємниця з Липецька через сайт замовила офісний папір. За її доставку вона сплатила 160 тис рублів (для переведення в гривні діліть приблизно на три). Після того, як за тиждень папір так і не прийшов, жінка звернулася до поліції.

39-річний липецький підприємець втратив 230 тис рублів при покупці офісного паперу. Чоловік замовив через сайт оголошень 480 пачок. Проте папір до нього так і не дійшов.

Як повідомлялося, у сусідній Рязані  поліція готувалася до зростання кількості автовикрадень через вихід автомобільних компаній з російського ринку і відповідно брак запчастин.