В Челябінську покупці через санкції не отримали елітні Porsche, за які зробили 80% предоплати
22.04.2022   //  

Челябінський автодилер компанія «Сейхо Моторс Спорт» відмовилася видавати покупцям замовлені раніше Porsche у зв’язку зі зміною умов роботи через введення санкцій Німеччиною.

Про це пише «Челябинск онлайн».

Клієнтка автосалону Наталія розповіла виданню що сім’я внесла необхідні 80% завдатку за машину ще в листопаді і мала її отримати 15 березня. Але в березні їм подзвонив менеджер і повідомив, що машину можна забрати за удвічі більшу оговореної суму – 19 мільйонів рублів (для переведення цін у гривні діліть приблизно на 3).

«Машина була в індивідуальній комплектації, сформована саме від наші вимоги, і ми заплатили за неї своїми грошима. Тому не бачу причин, чому її не можуть передати нам. Нам так прикро зараз: я не думала що таке може трапитися», – нарікає замовниця.

Інша читачка видання Марія повідомила, що за своє авто Porsche вартістю 6,5 мільйонів рублів вона внесла 4 мільйона завдатку. Але машину також не отримала.

Замовники скаржаться, що обидві машини були розмитнені ще до «спецоперації». Але автосалон тепер посилається на санкції. Зокрема, в компанії заявили, що заборона Німеччини вивозити автомобілі до РФ свідчить про довготривалі проблеми з поставками Porsche. А це спричинило розрив фінансово-господарської системи, в рамках якої існувала компанія. А саме, залучення позик заставою товарних автомобілів.

 «Коли тільки було припинена відвантаження нових автомобілів кредитор відмовився виводити із застави переданий в забезпечення автомобіль. З жалем повідомляємо про неможливість передачі Вам автомобіль по договору роздрібної купівлі-продажу, так як він перебуває в заставі. Погасити позику в теперішній час не представляється можливим», – написав автодилер своїм клієнтам.

Видання припускає, що позику не вдається погасити через різкий стрибок цін на імпортні авто. Клієнти намагаються тепер отримати замовлені Porsche через суд.