Суд передав АРМі землю в Пущі разом з незаконно побудованими та проданими котеджами «Residence»
17.02.2022   //  

За клопотанням прокурора Оболонської окружної прокуратури м. Києва суд передав в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) земельну ділянку площею 4 га та об’єкти незавершеного будівництва в кількості 14 штук, на які накладено арешт у кримінальному провадженні № 42021102050000104 від 05.07.2021. Про це свідчить ухвала Оболонського районного суду міста Києва від 7 лютого.

У ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи шляхом зловживання довірою здійснюють продаж котеджів та таунхаусів, які розташовані за адресою: м. Київ, Оболонський район, вул. Квітки Цісик, 64.

Однак, земельна ділянка 8000000000:85:036:0003 розміром 4 га має цільове призначення – 07.01 для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення; категорія земель – землі рекреаційного призначення; вид використання – для реконструкції, експлуатації та обслуговування бази відпочинку.

Незважаючи на це, на ділянці будується клубне містечко Пуща Residence. У ньому здійснюється продаж 25 котеджів і 19 таунхаусів. Також, відповідно до інформації на сайті цього клубного містечка, 3 таунхауси та 13 котеджів продані.

Замовниками проекту «Пуща Residence» є ТОВ «Будпромальянс» спільно з ТОВ «Rise And Development». Проте, відповідно до єдиного реєстру юридичних осіб – юридичної особи «Rise And Development» на території України не зареєстровано.

Вказану ділянку «Будпромальянс» отримав в оренду у 2007 році (поновлено у 2018-му) для реконструкції, експлуатації і обслуговування бази відпочинку та благоустрою скверу по вул. Гамарника, 64 і вул. Селянській.

Відповідно до відповіді на запит прокурора, Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві надав перелік дозвільної документації ТОВ «Будпромальянс»: фірмі було надано дозвіл на реконструкцію бази відпочинку сімейного типу по вул. Гамарника, 64 (17 об’єктів) та благоустрій скверу по вул. Селянській.

Таким чином, за даними слідства, ТОВ «Будпромальянс», зловживаючи довірою інвесторів та зловживаючи своїми службовими повноваженнями, всупереч державним та громадським інтересам, здійснює продаж котеджів та таунхаусів, які будуються на земельній ділянці, функціональне призначення якої відповідно до містобудівних умов – рекреаційна територія та частково середньо поверхова житлова територія.

Кримінальне провадження розслідує слідчий відділ Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України.

Власниками ТОВ «Будпромальянс» є Олексій Андрощук (14%), ТОВ «Константа Бізнес-Центр» (39,2%), Марина Пасєчник (30%) і Леся Коноба (16,8%). Власниками «Константа Бізнес-Центр» є Сергій Ревенко і ТОВ «Екстрейд» цього ж Ревенка. Андрощук і Коноба є співвласниками ТОВ «Варнава».

Андрощук був заступником голови наглядової ради «Запоріжжяобленерго». У 2020 році він подав декларацію, згідно з якою його основне місце роботи було ТОВ «Укренергоконсалтінг», що входить до групи компаній братів-бізнесменів Ігоря та Григорія Суркісів, і за сумісництвом – «Львівобленерго».

Ірина Шарпінська, «Наші гроші»