Держбюджет витратив 6,7 млн на те, щоб Зеленський подарував відзнаки «національним легендам України»
22.08.2021   //  

Державне підприємству «Центр захисту інформаційного простору України» 12 серпня по переговорній процедурі уклало угоду вартістю 6,70 млн грн на розроблення та реалізацію креативної комунікаційної кампанії та концепції «Урочистого заходу з нагородження видатних діячів України «Національна легенда». Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Володимир Зеленський ввечері 22 серпня проведе у Маріїнському палаці нагородження видатних діячів  відзнакою «Національна легенда України».

Більше половини грошей направлено на створення міні-фільмів (1,69 млн грн), відеодекорації (0,80 млн грн) та інсталяції (0,44 млн грн) та технічне забезпечення трибютів (1,44 млн грн).

Відзнака «Національна легенда України» виготовляється із золота та має вигляд стилізованої квітки, пелюстки якої покриті синьою та жовтою емаллю. Згідно затвердженого Володимиром Зеленським положення про відзнаку, у центрі нагороди міститься рельєфне зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого.

Ще 1,67 млн грн освоять по статті «забезпечення нагородами». Однак у оприлюдненому кошторисі немає жодних даних кому і по якій ціні замовлені відзнаки. Також у відкритих джерелах не було попереднього переліку осіб, яким планувалось вручити відзнаку.

Режисер заходу отримає 99,9 тис грн, музикальний продюсер – 66,6 тис грн. Розробка сценарію урочистості обійшлась у 83 тис грн. Весь кошторис нижче.

Підрядником обрано ПП «Івент агенція «ЛМ продакшн», це перший державний підряд фірми, власниками якої є кияни Юрій Кошель та Марина Семенова. У відкритих джерелах немає інформації про таких діячів ринку.

Вони ж є власниками ПП «ПКС», що також отримало підряд вартістю 19,50 млн грн на «Урочистий концерт у м. Києві з нагоди 30-ї річниці незалежності України за участю Президента України, керівників органів державної влади, представників органів місцевого самоврядування, дипломатичного корпусу іноземних держав, громадськості, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, науковців, творчої інтелігенції, духовенства».