«Ощадбанк» замовив Джуринському інкасаторських броньовиків Форд на 130 мільйонів
10.08.2021   //  

АТ «Державний ощадний банк України» 3 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «ВіДі Юнікомерс» броньованих автомобілів на 129,87 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 60 нових панцерованих оперативних інкасаторських автомобілів спільного виробництва із ТОВ «Цітіус-С» на шасі Ford Transit Chassis Cab MCA 470 L3 LWB (VD C3/M3 FTCC) по 2,16 млн грн. Гарантійний строк становитиме два роки.

Шасі матиме подушку безпеки водія і кондиціонер. Пасажирський відсік для екіпажу з трьох осіб буде броньований за класом захисту ПЗСА-3 і матиме евакуаційний люк та бійниці. Вантажний відсік включатиме інкасаторський сейф і сейф для тимчасового зберігання цінностей. Також автомобілі будуть оснащені GPS-системою, системами пожежогасіння та відеонагляду, спеціальними сигнальними пристроями і так далі.

Договір передбачає аванс у розмірі 70% і виплату решти 30% після поставки товару.

Останніми роками ніхто не купував через «Прозорро» нові інкасаторські автомобілі.

У листопаді 2017 році ПАТ «АБ «Укргазбанк» замовило менші інкасаторські автомобілі на шасі Volkswagen Transporter T6 по 1,29 млн грн. Що ж до «Ощадбанку», в квітні 2017 року він замовив у «ВіДі Юнікомерс» інкасаторські автомобілі на шасі Ford Transit Van 350 MWB FWD по 1,70 млн грн. і на шасі Ford Transit Jumbo 470 LWB по 1,92 млн грн.

Вартість договору на 1,6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 132,00 млн грн.

Єдиним конкурентом із власними автомобілями на такому самому шасі Ford було ТОВ «Реформ», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Ця компанія-виробник із Нових Петрівців під Києвом належить директору Василю Литвину і Максиму Ульянкіну з Києва та Олегу Басюку з Івано-Франківська. Вони утрьох також володіють столичним ТОВ «Завод броньованих автомобілів «Реформ». Крім того, «Реформ» є членом Київської обласної організації роботодавців оборонної промисловості, а також співзасновником франківського ТОВ «Реформ Захід» разом із франківцем Олександром Федоришиним.

«ВіДі Юнікомерс» із-під Києва входить у групу компаній «ВіДі» Віталія Джуринського.

Фірмою «Цітіус-С» із Мелітополя Запорізької області володіє та керує Олексій Сєров, зареєстрований в окупованому Сімферополі. Він є засновником сімферопольського ТОВ «Цітіус» разом із киянином Андрієм Сребродольським та німцем на ім’я Томас Зайтц.