Мінцифри віддало «Дії» 14 мільйонів на створення нових функцій порталу та додатку
18.02.2021   //  

Міністерство цифрової трансформації України 8 лютого уклало угоду зі своїм державним підприємством «Дія» про послуги з програмування на 14,43 млн грн. без ПДВ. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня мають виконати модернізацію Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія» і мобільного додатка. Зокрема створять додатковий функціонал єдиного шлюзу взаємодії з інформаційними системами суб’єктів взаємодії порталу та додатку та керованої інфраструктури порталу з можливістю переходу на технологію Doker/Kubernetes, автентифікацію користувача сервісу «Смарт Дія» та кваліфікований електронний підпис «Смарт Дія» на електронних документах у третіх системах.

Ще в додатку додадуть можливість оплачувати адміністративний збір і змінювати місце реєстрації, верифікацію посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, інструменти електронної демократії та послуги для бізнесу в податковій сфері.

На оплату праці піде 8,44 млн грн., на інші витрати – 3,10 млн грн., на відрахування на соціальні заходи (ЄСВ та інше) – 1,86 млн грн., на оренду офісу, експлуатаційні та комунальні витрати – 763 тис грн., а на оренду серверних потужностей – 259 тис грн.

Обов’язки гендиректора ДП «Дія» з липня 2020 року виконує Віталій Легкий, який до того був заступником директора ДП «Національні інформаційні системи» Мін’юсту.

Загалом із березня 2020 року ДП «Дія» отримало підрядів Мінцифри на 76,19 млн грн.