Один дилер Рено виграв усі торги щодо авто для амбулаторій Львівщини на 120 мільйонів
13.03.2020   //  

Управління капітального будівництва Львівської ОДА 6 березня за результатами тендеру замовило ПП «Галич-Моторс» легкових автомобілів на 67,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч в амбулаторії первинної медичної допомоги по області поставлять 159 білих повнопривідних автомобілів Renault Duster 4х4 Євро 6 2020 року випуску по 422 тис грн.

Вони мають 6-ступеневу механічну коробку передач та бензиновий двигун об’ємом 1,6 л потужністю 115 к. с. У салонах такі автомобілі у найдешевшій комплектації Base відсутні, а в наступній комплектації Life коштують трохи дорожче – 452 тис грн. за звичайною ціною або трохи дешевше – 412 тис грн. за кредитною програмою «Renault Бонус».

Восени 2019 року ціна від «Галич-Моторс» для Управління була вища – 457 тис грн.

Також автомобілі будуть оснащені подушками і шторками безпеки водія і переднього пасажира, круїз-контролем, кондиціонером, бортовим комп’ютером, антиблокувальною системою гальм та системою допомоги при екстреному гальмуванні, антикорозійним захистом і так далі. Гарантійний строк становить три роки або 100 тис км пробігу.

Переможна пропозиція була на 14% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Єдиним допущеним конкурентом було тернопільське ТОВ «ТерКо Авто Центр» Тетяни і Ярослава Колодіїв. Суперник із переможцем принесли послідовно пронумеровані листи авторизації від ПрАТ «Рено Україна», підписані однією особою в один день 20 січня.

ТОВ «Авто Акорд» не допустили до аукціону, бо воно подало замість листа авторизації від «Рено Україна» дилерську угоду з ним і гарантійний лист від себе. Також фірма не принесла антикорупційну програму, довідку про працівників, відгук до аналогічного договору і гарантійний лист про відсутність негативних відгуків за останні два роки.

Ще до аукціону ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» скаржилось в АМКУ, що умови тендеру виписані під один автомобіль Renault Duster. Йшлося про повну масу не більше 1 900 кг, об’єм багажного відділення не менше 400 л, розмір шин не менше 215/65R16 і обмежувач швидкості або аналогічна система. Згодом скаржник відкликав скаргу, оскільки «замовник вніс зміни в документацію». Замовник дійсно прибрав обмежувач швидкості з тендерної документації, а решту перерахованих вимог залишив. Скаржник не прийшов на тендер.

Нагадаємо, фірма «Галич-Моторс» зареєстрована в 2017 році у Львові. Директором є Ростислав Конопацький, а засновником – львів’янин Ярослав Конопацький. Останній також керує та є одним із кінцевих бенефіціарів ПАТ «Галич-Авто» (припиняється).

Крім того, Ростислав Конопацький також є засновником ТОВ «Автомобільна компанія «Галич-Авто», а Ярослав Конопацький – ТОВ «Автомобільний дім «Галич-Авто», ТОВ «Конбісистемс», ПП «ТЛШ», ТОВ ВКФ «Деймос», ТОВ «Локсан» і ТОВ «Сян».

Переможець виграв усі відкриті торги Управління щодо автомобілів для амбулаторій області, отримавши з грудня 2018 року таких підрядів на загальну суму 120,01 млн грн.